[Advertorial] Op vrijdag 1 december 2023 lanceerde Liers maatwerkbedrijf MIVAS officieel haar gloednieuwe, flexibele wasstraat met een groot openingsevenement. De nieuwe wasstraat, die kan ingezet worden voor het wassen van herbruikbare verpakkingen van verschillende materialen, groottes en doeleinden, is de meest recente stap in het streven naar een meer duurzame manier van omgaan met verpakking bij MIVAS.
Duurzame oplossingen voor duurzame tewerkstelling
MIVAS is als maatwerkbedrijf al 55 jaar actief in de verpakkingsindustrie. Traditioneel bestaat een groot deel van verpakkingsactiviteiten uit wegwerpplastiek. In het kader van het streven naar een duurzame toekomst, wordt binnen het bedrijf al langere tijd aan ecologische alternatieven gewerkt. Zo biedt MIVAS Bandall-verpakkingen aan, die veel minder plastiek gebruiken, en kunnen producten verpakt worden in thuiscomposteerbare folie of folie met recyclaat.
“Om een duurzame tewerkstelling te kunnen blijven garanderen naar onze maatwerkers toe,” legt algemeen directeur Johan Kreydt uit, “wil MIVAS daarnaast proactief inzetten op een ecologische toekomst, en die toekomst is circulair. Daarom bieden we naast de traditionele opdrachten, nu ook oplossingen aan voor herbruikbare verpakkingen, om zo grondstoffen te helpen besparen en de afvalberg te verkleinen. MIVAS verzorgde al afvulling voor herbruikbare verpakkingen, maar zal nu dus ook verpakkingen kunnen reinigen voor hergebruik.”
State of the art wasstraat
Om hun wasstraat zo breed mogelijk inzetbaar te maken, wilde MIVAS een state of the art wasstraat installeren. De nieuwe wasstraat is volledig op maat ontwikkeld met een grote flexibiliteit als hoofddoel. Hierdoor kan ze niet alleen verschillende materialen wassen, zoals kunststof, glas, porselein en aluminium, maar ook verpakkingen in allerlei groottes, van bekertjes tot kratten, en dit zowel voor food als non-food.
Dankzij de geïntegreerde Intellidish van Diversey worden de wastemperatuur en de gebruikte detergenten niet alleen geautomatiseerd, maar ook nauwgezet opgevolgd voor een gegarandeerde hygiëne. Rapporten hiervan kunnen ook aan de klant bezorgd worden. Daarnaast is de ruimte waarin de wasstraat staat, strikt onderverdeeld in een ‘vuile’ en ‘propere’ ruimte, om zo de twee stromen volledig gescheiden te houden en contaminatie te vermijden.
Om nog extra in te zetten op duurzaamheid, werd de wasstraat voorzien van een buffervat, waardoor een groot deel van het water hergebruikt kan worden. Daarnaast werden ook bijkomende zonnepanelen geïnstalleerd om het verhoogde energieverbruik te compenseren. In het kader van de transitie naar een circulaire en energie-efficiënte economie, werd onze wasstraat medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
Dit is een commerciële bijdrage aangeleverd door MIVAS. Klik hier voor meer informatie over het maatwerkbedrijf en de flexibele wasstraat.