LCL, met datacenters in Aalst, Antwerpen, Diegem, Gembloux en Huizingen, heeft de gouden medaille van EcoVadis behaald. De datacenterspecialist kreeg de erkenning dankzij een prima score op vier duurzaamheidsthema’s: milieu, ethiek, arbeids- & mensenrechten, en duurzame inkoop. De gouden medaille van EcoVadis wordt toegekend aan de top 5 procent van de bedrijven die de aanbieder van duurzaamheidsbeoordelingen evalueert. De organisatie beoordeelde wereldwijd meer dan 100.000 bedrijven.
Op vraag van prospecten en klanten en als extra onderscheidende factor, besliste LCL om zijn duurzaamheidsbeleid te laten beoordelen door EcoVadis. Ervan uitgaande dat wellicht enkel bedrijven die de nodige inspanning doen op het vlak van duurzaamheid, solliciteren naar een EcoVadis-medaille, kan men er van uitgaan dat LCL tot de absolute top behoort qua duurzaamheid. LCL kreeg een totale score van 71 procent. Dat is de gemiddelde score behaald binnen vier duurzaamheidsthema’s: milieu, ethiek, arbeids- & mensenrechten en duurzame inkoop, berekend aan de hand van specifieke criteria.
Specifieke criteria
De medailles van EcoVadis worden toegekend op basis van de algemene score die bedrijven behalen binnen de vier bovengenoemde duurzaamheidsthema’s. Aan elk van de vier thema’s zijn specifieke criteria verbonden. De vragenlijst is altijd maatwerk per sector, bedrijfsgrootte en locatie. Daarom zijn niet alle 21 criteria van toepassing voor alle bedrijven. Sommige criteria wegen ook zwaarder door dan andere. De hoogste medaille die een bedrijf kan verkrijgen is platinum. Hiervoor moet het bedrijf een score halen tussen 78 en 100 procent. De tweede hoogste medaille is de goud, met een score tussen 70 en 77 procent.
lees ook
VUB zet Tier-1-supercomputer in groenste datacenter van België
LCL behoort met de gouden medaille tot de top 5 procent van alle door EcoVadis beoordeelde bedrijven. In totaal scoorde de datacenterspecialist 70 procent op arbeids- & mensenrechten, 80 procent op milieu, 70 procent op ethiek en 50 procent op duurzame inkoop. Dat geeft een algemeen gemiddelde van 71 procent, een gevorderd niveau, en dus recht op een gouden plak. “We zijn enorm trots dat we voor de eerste keer deelnemen en meteen een gouden medaille binnenhalen”, zegt managing director Laurens van Reijen. “Toch betekent dit niet dat ons werk hier stopt. Zo gaan we extra aandacht besteden aan het thema duurzame inkoop in het kader van scope 3 CO2-emissies.”