Delft Hyperloop, een studententeam van TU Delft, presenteerde onlangs zijn nieuwste hyperloopontwerp: Helios II. Het gaat om een volledig zwevende pod met een koelingssysteem en een energie-efficiënte magnetische motor.
Hyperloop is een nieuwe transportmodus om in eerste instantie goederen en later ook reizigers te transporteren. De infrastructuur bestaat uit buizen die zowel boven- als ondergronds worden verbonden tot een netwerk. Een hyperloopnetwerk combineert de snelheid van een vliegtuig met het gemak en de energieconsumptie van een trein.
1000 kilometer per uur
Doordat de pod door een vacuümbuis zweeft is er geen lucht en rolweerstand en kan de pod tot wel 1000 kilometer per uur halen. Dankzij de elektromagnetische voortstuwing komen er geen fossiele brandstoffen aan te pas.
De pod van Delft Hyperloop heeft een motor die zich direct op de pod bevindt. Daardoor zitten er minder kostbare materialen in de baan en is de infrastructuur makkelijker en goedkoper te implementeren.
lees ook
Hyperloop biedt uitzicht op totaal andere manier van vervoeren
Hittebatterij
De elektrische componenten op de pod produceren enorm veel hitte. Een hittebatterij met was slaat alle hitte op zonder dat de temperatuur toeneemt. Umika Bhagole, Team Captain van Delft Hyperloop: “Met dit innovatieve ontwerp probeert Delft Hyperloop te laten zien wat er op technologisch gebied allemaal mogelijk is. Op deze manier proberen wij een duurzame revolutie van de transportsector te katalyseren.”
Delft Hyperloop doet met zijn ontwerp mee aan de European Hyperloop Week, van 17 tot 23 juli 2023, in Edinburgh (Schotland).