Drukt Vlaanderen op pauze? Het Vlaamse klimaatbeleid doorgelicht

In het regeerakkoord doet de Vlaamse regering zijn beleidsvisie voor de komende vijf jaar uit de doeken. Milieu- en natuurbeschermingsorganisaties blijven op hun honger zitten wat de ambities en doelstellingen in het beleid betreft.

Eind september kwam er witte rook uit de Vlaamse regeringsformatie. Onder het motto ‘Samen werken aan een welvarend Vlaanderen’ legt de nieuwe Vlaamse regering, onder leiding van minister-president Matthias Diependaele (N-VA), het beleidsplan op tafel. Klimaat lijkt in dat welvarend Vlaanderen maar een bijrol te krijgen, kaarten verschillende natuurbeschermingsorganisaties aan. Net wanneer de druk op Vlaanderen en België stijgt om het klimaatbeleid aan te scherpen, duwt de nieuwe regering op de pauzeknop, luidt de kritiek op het regeerakkoord. We nemen het Vlaamse regeerakkoord 2024-2029 onder de loep. 

Pragmatische aanpak 

De volgorde waarin de Vlaamse regering zijn regeerakkoord opsomt, zegt eigenlijk al veel over de richting die het beleid zal uitgaan. Het beleidsplan begint met economie en werk. Klimaat komt pas in het vierde hoofdstuk aan bod. De Vlaamse regering benadert klimaatbeleid vanuit een pragmatische aanpak, in functie van de economische en sociale context van Vlaanderen. 

Dit is een +artikel voor onze abonnementhouders.

GENIET VAN MEER KENNIS

NEEM EEN JAARABONNEMENT ECOTIPS

30 DAGEN GRATIS LEZENABONNEER JE HIER

Heb je al een abonnement?
Log dan hier in!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.