Brightwolves Sustainability Challenge
(Beeld: Brightwolves)

10 finalisten strijden om de Brightwolves Sustainability Challenge

Het Belgisch ecosysteem is rijk aan start-ups die werken aan een betere toekomst en dat op een duurzame manier willen doen. Het adviesbedrijf Brightwolves identificeerde minstens vierhonderd start-ups die werken aan een betere toekomst. Het zijn deze start-ups die de economie van de toekomst vorm zullen geven en BrightWolves wil bijdragen aan het bouwen van die betere toekomst. Dat doen ze door Belgische duurzame start-ups te helpen om zichtbaarheid, erkenning en middelen te krijgen om hun projecten te realiseren die bijdragen tot die duurzame toekomst.

Daarom besloot Brightwolves om een Sustainability Challenge te organiseren om de start-ups met de grootste duurzaamheidsimpact en het grootste marktpotentieel te erkennen. De Brightwolves Sustainability Challenge is een uitdaging voor Belgische start-ups die bijdragen aan duurzaamheid. De winnaar wordt beloond met een maand gratis consulting om zijn activiteiten te ondersteunen.

Vorig jaar, de eerste editie, was een succes met 35 deelnemers. Brightwolves begeleidde de winnaar, de meest duurzame vis “Omegabaars“, in hun go-to-market strategie in Europa. Meer details over de finalisten van vorig jaar en het evenement zijn te vinden op de website 2020 Sustainability Challenge.

Dit jaar moeten 10 finalisten, van de 46 deelnemers, de jury overtuigen van hun impact op duurzaamheid, hun marktpotentieel en de waarde die ze kunnen halen uit een maand gratis advies om de uitdaging te winnen.

De finalisten

  • MyMove verkleint de CO2-voetafdruk van bedrijven door een vloot van uitsluitend elektrische voertuigen voor gedeelde mobiliteit aan te bieden, zoals e-bikes en elektrische auto’s.
  • Slimbox maakt op maat gemaakte verpakkingen voor elk goed, zodat ze perfect passen bij de vorm van het goed en hiermee proberen ze de CO2-voetafdruk van verpakking en transport te verkleinen.
  • Ellio maakt steden leefbaarder door e-bikes te bouwen die minder en schonere energie verbruiken dan auto’s, waardoor er leefruimte en propere lucht vrijkomt om in te ademen.
  • WeForest herbebost landschappen en geeft gemeenschappen in tropische gebieden meer zeggenschap door actief boslandschappen te herstellen en landbouwmogelijkheden te bieden aan lokale gemeenschappen.
  • Skysun is een zonne-energie-als-service provider! Bedrijven profiteren van zonne-energie oplossingen zonder de investerings- en onderhoudskosten te hoeven dragen.
  • Wanit leidt de elektriciteit van uw zonnepaneel om naar het verwarmen van uw water, hun ontwikkelde oplossingen gaande van een (hybride) boiler tot zonnepanelen vergemakkelijken een ontkoppeling van het algemene elektriciteitsnet.
  • Noosa verandert de mode-industrie met een nieuwe oneindig recyclebare vezel en innovatieve diensten, van recycling tot certificeringen.
  • B4Plastics introduceert biomaterialen in kunststof. Het bedrijf noemt zichzelf een plasticarchitect die plastic op moleculair niveau kan verfijnen en zo een balans kan vinden tussen functionaliteit, ecologie en kosten.
  • BloomUp is een online platform dat patiënten koppelt aan de juiste psycholoog, waarbij vertrouwde online sessies worden aangeboden tegen lagere kosten dan conventionele sessies.
  • Greenomy is uw nieuwe persoonlijke auditor voor duurzaamheidscertificaten. Het biedt een end-to-end oplossing die vertrouwt op real time gecertificeerde ESG-gegevens en EU taxonomie.

De finale

De finale vindt online plaats op 3 september van 16.00 uur tot 19.00 uur en is toegankelijk voor de pers en het publiek na registratie.

Andere ecoTips artikels over start-ups


Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.