10 jaar OVAM Ecodesign Award voor studenten

10 jaar OVAM Ecodesign Award voor studenten

Boekvoorstelling op 13 oktober in Antwerpen

Een duurzaam materialenbeleid vraagt om duurzame ontwerpen. Een doordacht duurzaam design begint bij een efficiënt gebruik van materialen en grondstoffen, maar zorgt er eveneens voor dat producten langer meegaan en makkelijker te herstellen en te recycleren zijn.

Al tien jaar lang nodigt de OVAM ontwerpers-in-spe uit om deel te nemen aan de Ecodesign Award voor studenten. Jonge ontwerpers spelen namelijk een grote rol in de toekomst van ecodesign. Door hen reeds tijdens hun studies te inspireren en uit te dagen, hoopt OVAM dat ze ook in hun latere professionele loopbaan aandacht zullen hebben voor duurzame productinnovatie.

Op 13 oktober 2016 reikt de OVAM voor de tiende keer de OVAM Ecodesign Award voor studenten uit. Maak kennis met de winnaars en bewonder hun creatieve ontwerpen.

 

10 sterke verhalen

Afgelopen decennium werden 110 studenten gelauwerd. Een nieuw boek toont een selectie van 10 sterke verhalen. De auteurs vroegen zich af waar deze ontwerpers nu staan in hun carrière. Speelt ecodesign nog steeds een rol in hun ontwerpen? Welke raad hebben ze voor de nieuwe generatie? Ontdek het allemaal in deze publicatie.

Aansluitend opent de tentoonstelling met de winnaars van 2016 en het overzicht van de 10 sterkste verhalen uit 10 jaar Ecodesign Awards. Deze tentoonstelling kan je nog tot en met 26 november 2016 gratis bezoeken in het Designcenter De Winkelhaak (Lange Winkelhaakstraat 26, 2060 Antwerpen).

Meer info en inschrijven voor de uitreiking en boekvoorstelling van OVAM.

 

bron: OVAM
datum: 19-09-2016

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.