elektrisch rijden EV's stijgende verkoop

13 procent van de nieuw verkochte auto’s is elektrisch

In Europa nemen volledig elekrische auto’s (BEV) 13 procent van de verkochte modellen voor hun rekening. De plug-in-voertuigen zijn in totaal goed voor 21 procent.

De Europese autoverkoop gaat nog altijd achteruit, met vorige maand een daling van 17 procent ten opzichte van juni vorig jaar. Ook plug-in-passagiervoertuigen krijgen daarbij nu klappen. Vorige maand daalde de verkoop met 8 procent. De grote verantwoordelijke voor laatste cijfer zijn de plug-inhybriden of PHEV’s die met 22 procent achteruitgingen. In mei registreerden ze trouwens hun vierde opeenvolgende maand van dalende verkoop. Daarmee lijkt hun hoogtepunt voorbij.

Elektrisch stijgt

BEV’s daarentegen (Battery Electric Vehicles of puur elektrische voertuigen) deden het vorige maand wel goed: de verkoop nam toe, al was het maar met 4 procent. BEV’s waren in juni verantwoordelijk voor 61 procent van de verkoop van plug-in-voertuigen.

Het aandeel plug-in-voertuigen op de Europese automarkt bedroeg vorige maand 21 procent. 13 procent daarvan gaat naar de volledig elektrische voertuigen (BEV’s). De Europese top 5 van de plug-in autoverkoop in Europa: Tesla Model Y, Fiat 500e, Tesla Model 3, Peugeot e-208 en Skoda Enyaq.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.