1,6 miljoen euro voor energieconsulenten

1,6 miljoen euro voor energieconsulenten

Eind september besliste de Vlaamse regering op voorstel van minister van Energie Bart Tommelein om 1,6 miljoen euro vrij te maken voor projecten van energieconsulenten.

‘We ondersteunen verenigingen die energiearmoede aanpakken, collectieve renovatieprojecten stimuleren en hernieuwbare energieprojecten bevorderen. Zo willen we de gezinnen, de landbouwsector en de bouwsector nog beter bereiken’, aldus Bart Tommelein.

 

Energie-efficiëntie

De Vlaamse regering organiseert een projectoproep van 1,6 miljoen euro voor het aanstellen van energieconsulenten bij professionele organisaties. Verenigingen die energiearmoede aanpakken, collectieve renovatieprojecten stimuleren en hernieuwbare energieprojecten bevorderen, kunnen intekenen. ‘We willen een sneeuwbaleffect creëren om iedereen te overtuigen van het belang van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie’, zegt minister van Energie Bart Tommelein. ‘Met deze oproep willen we een breed draagvlak creëren voor ons energiebeleid en de gezinnen, de landbouw- en de bouwsector nog beter bereiken.’

Voor de totale oproep is een bedrag van 1,6 miljoen euro voorzien, per project is er een maximumbudget van 150.000 euro. De energieconsulenten moeten zich toespitsen op één doelgroep en binnen elk project wordt één voltijdse medewerker ondersteund.

 

bron: Bart Tommelein
datum: 30-09-2016

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.