20 bedrijven voor eerste Sustainability Award

20 bedrijven voor eerste Sustainability Award

Het Havenbedrijf Antwerpen, Maatschappij Linkerscheldeoever en VOKA-Alfaport reiken dit najaar voor het eerst de Sustainability Award uit. Op die manier willen ze bedrijven die duurzaam ondernemen belonen en vooral verder stimuleren om bij te dragen aan de transitie naar een duurzamere haven.

20 deelnemers

Midden juli werden de inschrijvingen voor de Award afgesloten en maar liefst 20 bedrijven dienden een project in. Duurzaamheid draait niet enkel om milieuzaken, ook initiatieven met aandacht voor economische, sociale en/of mobiliteitsaspecten die meehelpen om de UN Sustainable Development Goals op lokaal niveau te bereiken, kwamen in aanmerking.

Externe vakjury

Om de dossiers aan een neutrale screening te onderwerpen, werd de jury vooral samengesteld uit mensen die geen banden hebben met de haven van Antwerpen: Peter Wollaert (CIFAL Flanders), Eva Geluk (Antwerp Management School), Kathleen Vandebroek (MVO Vlaanderen) en David Leyssens (The Shift). De jury wordt geleid door de twee provinciegouverneurs in wier provincie de haven gelegen is: Jan Briers voor Oost-Vlaanderen en Cathy Berx voor Antwerpen.

En de winnaar is…

Tijdens de zomermaanden selecteert de jury uit de ingezonden projecten drie laureaten. In oktober mag het grote publiek via online voting mee bepalen wie de eerste winnaar van de Sustainability Award wordt. 50 van de punten worden toegekend door de jury, 50 door het publiek.

Met deze award wil de havengemeenschap duurzaam ondernemen belonen, maar vooral verder stimuleren. Op 16 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een publieksevenement in het nieuwe Havenhuis.

 

Datum: 20 Jul 2016
Bron: Port of Antwerp

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.