Antwerpen Grote Markt

24 nieuwe Green Key-locaties in Vlaanderen

Dit jaar kregen 24 Vlaamse locaties het Green Key-label, het internationale ecolabel voor toerisme en vrijetijdsbesteding. Het gaat om het grootste aantal nieuwkomers ooit. In totaal zijn er vandaag 168 Vlaamse ondernemers met het Green Key-label.

Green Key is een internationaal duurzaamheidslabel voor logies, evenementenlocaties, attracties en restaurants. Het programma van de Foundation For Environmental Education (FEE) wordt in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet – een organisatie die via projecten, campagnes en workshops werkt aan een duurzame samenleving -, met de steun van Toerisme Vlaanderen.

In 2022 lanceerde Toerisme Vlaanderen een duurzaamheidsplan dat dient als basis voor een structurele werking rond duurzaamheid, zowel voor de toeristische bestemmingen als voor de eigen organisatie. Daarin stond onder andere de ambitie om tegen 2030 het aantal uitbatingen met een Green Key-label te laten stijgen met 44 procent tegenover 2022.

Lokale ondersteuning

De toename van het aantal Green Key-houders is mee te danken aan de ondersteuning van provincies, regio’s, steden en gemeenten, zoals Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Meetjesland, stad Gent, stad Leuven en stad Oudenburg. Zij geven een boost aan duurzamer toerisme dankzij een financiële en/of promotionele ondersteuning voor uitbaters die het Green Key-label willen behalen.

Dankzij de ondersteuning van Toerisme Provincie Antwerpen bijvoorbeeld zijn er in de afgelopen twee jaar al dertig nieuwe logies Green Key-gecertificeerd. Zo telt de Provincie Antwerpen 62 Green Key-locaties, of meer dan een derde van het totaal.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.