3 nieuwe innovaties

Dit jaar stelt Werner & Mertz PROFESSIONAL op RAI Interclean Amsterdam drie nieuwe producten voor. Ze draaien allemaal in kringetjes, en dan vooral in de kringloopeconomie zoals die gepromoot en gehandhaafd wordt door de producent van duurzame schoonmaakproducten.

Een korte samenvatting van de drie innovaties:

Green-EffectivePRESTATIECALCULATOR:

Gratis gebruik van een online calculator en een certificeringstool in één: de green-EffectivePRESTATIECALCULATOR maakt van een bekroond productontwerp een concurrentievoordeel voor professionele schoonmaakbedrijven. Er wordt nauwkeurig tot op de gram aangetoond hoeveel minder ruwe olie, plastics en COer gebruikt worden wanneer men schoonmaakt met de producten uit de lijn green carePROFESSIONAL. Er zijn drie verschillende tegels, die onderverdeeld zijn in toepassingsgebied, hoeveelheid product en overzicht. Dat maakt het voor de klant bijzonder makkelijk om de gedetailleerde productprestaties te gebruiken voor marketingdoeleinden. De informatie leidt tot een certificering die het klantbedrijf kan gebruiken als co-branding reclameoptie. De green-Effective PRESTATIECALCULATOR helpt u bij de voorbereiding voor aanbestedingen die onderworpen zijn aan de richtlijnen van een groen aankoopbeleid en biedt een overzicht van de efficiëntie van de groene producten. Surf voor meer informatie naar get.wmprof.com

Green-Effective TRAINING APP:

De gratis green-Effective TRANING APP is een platform voor dagelijkse zelfsturing. Gebruikers kunnen terwijl ze bezig zijn met de schoonmaak van gebouwen handig offline schoonmaak- en verzorgingstips oproepen op hun smartphone, maar ze kunnen ook trainingsvideo’s bekijken of de QR-codes op de flessen scannen om productinformatie te verkrijgen. De app maakt schoonmaken eenvoudiger en is makkelijk te integreren in een kwaliteitsmanagementsysteem.
Direct beschikbaar in de Google PlayStore (Android) en in de App Store (iOS).

Kliks – nu beschikbaar voor wassystemen

Kliks, het eerste gecertificeerde Cradle-to-CradleTM-systeem voor industriële vaatwasmachines, had veel bekijks tijdens de CMS 2017 handelsbeurs. Tijdens Interclean 2018 stelt Werner & Mertz PROFESSIONAL ook de veiligheidssysteemoplossing voor industriële wasmachines voor. De recycleerbare en sterk geconcentreerde green care PROFESSIONAL producten zijn verpakt in compacte, ultralichte dozen en maken het dagelijkse schoonmaakproces in vaatwasmachines en waskamers een stuk makkelijker. Dankzij de duidelijke kleurencodering op de Kliks-connector kunnen gebruikers makkelijk en intuïtief Kliks-producten verwisselen en verbinden. De Kliks-connector zorgt er ook voor dat de gebruiker niet in contact komt met het concentraat. Het systeem is volkomen veilig voor gebruikers en is uitgerust met een automatisch laagactief alarm en remote digitale toegang.

Bij alle producten gelden dezelfde doelstellingen: bewust gebruik van grondstoffen en verpakkingsafval vermijden. De Werner & Mertz Groep, die merken omvat zoals FROSCH en EMSAL, nam in 1986 duurzaamheid op in de bedrijfsfilosofie. In 2007 voerde het bedrijf vrijwillig richtlijnen in voor het ontwerp van recycleerbare producten in de lijn PROFESSIONAL.

Meer info over duurzaamheid en duurzame producten vindt u op www.werner-mertz.com en www.wmprof.com

Tana-Chemie GmbH, de professionele afdeling van Werner & Mertz, biedt een uitgebreid assortiment van aangepaste schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen voor professionele gebruikers in de schoonmaak van gebouwen, gezondheidszorg, hotels, gastronomie en catering. De productie gebeurt volgens strikte EU-criteria op EMAS-gecertificeerde sites in Duitsland en Oostenrijk. Door navolging van een bedrijfsfilosofie van integrale duurzaamheid, heeft het bedrijf een pioniersfunctie op het vlak van standaarden voor ecologie, economie en sociale zaken over de gehele toeleveringsketen. Als familiebedrijf staat Werner & Mertz al 150 jaar lang voor competentie in schoonmaak, zorg en behoud van waarde.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.