Vlaanderen voorziet 30 miljoen euro voor laadpaalinfrastructuur (foto: Vlaanderen.be)

30 miljoen euro voor uitrol infrastructuur laadpalen

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) trekt 30 miljoen euro uit voor 30.000 extra laadequivalenten (CPE) voor publieke laadinfrastructuur tegen 2025. In het kader van deze doelstelling keurde de Vlaamse regering de conceptnota voor de uitrol van laadinfrastructuur in de periode 2021-2025 goed.

“De omschakeling naar zero-emissievoertuigen is een absoluut streefdoel als we de klimaatdoelstellingen willen behalen. De transitie naar volledig elektrische personenvoertuigen zal de komende jaren een feit worden. Dit vraagt een ondersteunende beleidsaanpak met een breed spectrum aan maatregelen, waarin de versnelde uitbouw van (snelle) laadinfrastructuur het speerpunt zal zijn”, klinkt het vanuit de Vlaamse regering.

Advertising
 

Nu ons wagenpark aan de vooravond staat van een transitie van brandstof aangedreven naar volledig elektrisch rijden, dient er versneld werk gemaakt te worden van een ambitieuze uitrol van laadinfrastructuur in Vlaanderen. Een versnelde uitbouw van zowel publieke, semipublieke als private laadpunten is noodzakelijk om de omschakeling naar zero-emissievoertuigen verder mogelijk te maken. Ook het aantal laadpunten per locatie zal in de toekomst opgetrokken worden. Om het comfort en de gemoedsrust van de EV-rijders (EV = Electric Vehicles) over langere afstand te garanderen, komt er langs de grote verkeersassen in Vlaanderen om de 25 km snellaadinfrastructuur bij, net als op strategische locaties bij of in steden.

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis