(foto: Klimaatparlement)

6 ambitieuze projecten voorgesteld tijdens 2de klimaatparlement

Op 29 oktober organiseerde het Klimaatparlement haar tweede event waarbij zes projecten zichzelf mogen voorstellen aan het publiek en een hulpvraag mogen lanceren.

De projecten die in 2020 aantraden, gaven een update van hun activiteiten.

Advertising
 

Het klimaatparlement is een initiatief van Filip Helssen (Coriotech), Geert Mertens (Limatri), Hugo Derkinderen (Hoogleraar en voorzitter van de vereniging van Voedeselbossen), Sebastiaan De Block (Ecological Entrepreneur) en Pascal Malliën (advocaat en hoofd environmental van de Belgian Offices van BakerMcKenzie Belgium). Er waren zo’n 150 aanwezigen, waaronder de burgemeester van Zoersel, Liesbeth .

Mede-organisator Pascal Malliën: “Nog meer dan bij het eerste klimaatparlement waren de deelnemers ongeremd in hun positieve kritiek ten aanzien van de zes projecten die bijzonder gevarieerd waren: van lijm uit afvalstof tot de rijke gebruikers van privé-jets die – als nieuwe maecenassen – het voorbeeld moeten geven om elektrisch en nadien op waterstof te vliegen. Van een nieuwe bitcoin, geruggensteund op herwonnen gronden voor de biodiversiteit in een Atopia wereld naar het echt verwerken van rubberen bandenafval naar een nieuw circulair product. Van verticale velden in een stedelijke omgeving naar een plasma-generator die CO2 opvangt en omzet naar brandstof en zuurstof.”

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis