AB InBev stapt met Einride over naar elektrisch vrachtvervoer

Einride en AB InBev gaan samenwerken. Met de volledig elektrische vloot van vrachtwagens voor zwaar transport tussen Brussel en Leuven zal de brouwer naar verwachting zijn CO2-uitstoot jaarlijks met 500 ton verlagen. Voor Einride is het de eerste stap in de Benelux.

Vanaf begin 2023 zal AB InBev samenwerken met Einride voor de grootschalige uitrol van zwaar elektrisch transport op Belgische bodem. Concreet worden in een eerste fase zes elektrische Einride-trucks in gebruik genomen tussen Brussel en Leuven. Tegelijkertijd wordt de bijhorende oplaadinfrastructuur ontwikkeld, gebouwd en geïnstalleerd.  

De vrachtwagens worden ingezet rond Leuven en Brussel en helpen de brouwer om tegen 2040 net zero te zijn in zijn gehele toeleveringsketen. AB Inbev koopt geen dieseltrucks meer en vervangt elke afgeschreven dieseltruck stelselmatig door een elektrisch exemplaar.

“Aangezien we volgend jaar beginnen met de brede inzet van elektrische voertuigen voor stadsleveringen in Gent, Brussel, Luik en Leuven, is het partnerschap met Einride voor elektrisch zwaar transport op de middellange afstand de volgende stap in onze ‘Green Logistics’-strategie”, aldus Philippe Seminck, AB InBev’s Logistics Director voor de Benelux en Frankrijk.

Expansie in de Benelux

Einride is de toonaangevende operator van zwaar elektrisch vervoer in Zweden en de VS. Het bedrijf kondigde onlangs lanceringen aan in Duitsland en Noorwegen. Daar telt Einride industriële giganten zoals het Haier-bedrijf GE Appliances en Electrolux onder haar klanten.

Bedrijven die al in zee gingen met Einride zagen een reductie van hun CO2-uitstoot tot wel 90 procent. De samenwerking met AB InBev in België is slechts het begin van Einride’s expansie in de Benelux. “De Benelux is het kloppende hart van Europa en de plaats bij uitstek om veranderingen in de hele Europese Unie tot stand te brengen”, zegt Robert Falck, CEO en oprichter van Einride.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.