HANNOVER MESSE 2022

[ADV] 7 redenen om de Hannover Messe 2023 te bezoeken

[ADVERTORIAL] Making the Difference: onder die noemer vindt van 17 tot en met 21 april weer de wereldberoemde Hannover Messe plaats. Waarom zou je deze industriebeurs moeten bezoeken?

Wie écht op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van industriële innovatie, kan niet om een bezoek aan de Hannover Messe heen. Deze high-tech industriebeurs werd in 1947 voor het eerst georganiseerd, en is een begrip binnen de maakindustrie. Ook dit jaar is er voor ambitieuze maakbedrijven weer alle reden om de industriebeurs te bezoeken. Onder de noemer ‘Making the Difference’ biedt de Hannover Messe een staalkaart van de allerlaatste industriële innovaties die een antwoord bieden op de grote vragen van deze tijd.

Graag zetten we zeven redenen op een rij die duidelijk maken dat een bezoek aan de Hannover Messe – ruim 75 jaar na de eerste editie – nog altijd een absolute must is.

#1 Duizenden innovaties op één plek

Met ruim 4.000 deelnemende bedrijven is de Hannover Messe met afstand de belangrijkste beurs voor industriële technologie ter wereld. Duizenden innovaties worden op het wereldpodium van de Hannover Messe tentoongesteld aan het publiek. Ook is de beurs het enige evenement ter wereld dat de volledige industriële waardeketen – van productontwerp tot productie – omvat. Daarmee is de Hannover Messe dé plek om waardevolle contacten te leggen en nieuwe businesskansen te verzilveren.

#2 Maak kennis met vijf belangrijke ‘megatrends’

Klimaatverandering, energietekorten en verstoorde toeleveringsketens: de grote uitdagingen waarvoor de wereld op dit moment staat, vragen om innovatieve oplossingen. In het licht van deze uitdagingen onderscheidt de Hannover Messe dit jaar vijf overkoepelende ‘megatrends’.

Een belangrijke megatrend is – net als voorgaande jaren – Industrie 4.0, waarbij op het snijvlak van big data en technologieën als artificial intelligence (AI), cloud computing, procesautomatisering/robotisering en het Internet of Things (IoT) allerlei nieuwe verdienmodellen en optimalisatiemogelijkheden ontstaan.

Daarnaast maak je op de Hannover Messe kennis met de laatste technologische innovaties op het gebied van CO2-neutrale productie (hoe kun je je productie vergaand verduurzamen, zonder aan performance in te boeten?), energiemanagement (hoe richt je je energiehuishouding optimaal in nu energieprijzen sterk fluctueren) waterstof en brandstofcellen (in hoeverre vormen deze technologieën een reëel alternatief voor het steeds schaarsere en duurdere gas?), en AI en Machine Learning (welke rol spelen zelflerende systemen binnen de industrie?).

#3: De Hannover Messe is een showcase voor Artificial Intelligence

Speaking of AI: de ontwikkelingen rondom Artificial Intelligence vormen een reden op zich om af te reizen naar Hannover. Recent zagen we de doorbraak van AI-toepassingen bij het grote publiek (denk maar aan generatieve AI-innovaties als ChatGPT en DALL-E), maar ook in de industrie worden steeds meer systemen en processen aangestuurd op basis van kunstmatige intelligentie. Hoe ziet de toekomst van de industrie eruit naarmate machines steeds slimmer en ‘zelflerend’ worden? Op de Hannover Messe laten tientallen exposanten zien welke concrete rol AI nu al kan spelen in de industrie én wat er aan AI-innovaties aan zit te komen.

#4 Meet the start ups

Tijdens de Hannover Messe zullen meer dan 150 start-ups hun innovaties en technologieën presenteren. Ruim een kwart van alle deelnemende start-ups is afkomstig uit de Benelux. Samen bestrijken ze een breed spectrum aan tech-innovaties, op zoek naar partners en investeerders om hun ideeën te realiseren. De Start-up Area van de Hannover Messe bevindt zich in hal 17, met een focus op actuele innovatiethema’s als Energy Solutions, Nanotech en AI & Big Data. In de Start-up Area is ook de Industrial Startup Stage, waar elke dag pitches van start-ups en presentaties van netwerkers, incubators en acceleration programs plaatsvinden. Alle presentaties zijn vrij om bij te wonen.

#5 Rondleidingen met experts

Als bezoeker van de Hannover Messe kun je deelnemen aan speciale rondleidingen onder leiding van een expert. De dagelijkse Guided Tours zijn gericht op thema’s als ‘Wat zijn de sleutelelementen voor de productie van de toekomst?’, ‘Wat maakt uw bedrijf energie-efficiënt?’ en ‘Industrieel 5G: het ontbrekende stuk om Industrie 4.0 überhaupt mogelijk te maken’. De Hannover Messe voorziet een zevental verschillende tours langsheen stands die aansluiten bij specifieke interessevelden. Iedere tour duurt ongeveer twee uur en kost 25,00 euro.

#6 Ontdek Indonesië

Elk jaar selecteert de Hannover Messe een officieel partnerland. Voor deze editie is de keuze gevallen op Indonesië. Voor Belgische maakbedrijven die hun footprint in Zuidoost-Azië willen vergroten, is dit een uiterst interessante handelspartner. Indonesië is nu al één van de grotere economieën van Zuidoost-Azië en heeft de ambitie uitgesproken om tegen 2030 een van de tien grootste (en op duurzame leest geschoeide) economieën ter wereld te zijn. Op de Hannover Messe is er alle gelegenheid om kennis te maken met Indonesische bedrijven, organisaties en overheden.

#7 Volop netwerkgelegenheid met (inter)nationale collega’s

Net als tijdens voorgaande edities zijn paviljoens uit België, Nederland en Luxemburg ook dit jaar weer ruim vertegenwoordigd op de Hannover Messe. België presenteert zich onder andere op de paviljoenen van AWEX, FIT en POM West-Vlaanderen in hal 8, waarbij AWEX dit jaar ook te vinden is in hal 13 met Hydrogen & Fuel Cells. Luxemburg wordt onder andere vertegenwoordigd door de bedrijven op het Made in Luxembourg-paviljoen in hal 2. De Nederlandse industrie presenteert zich in het NL Holland High Tech House eveneens in hal 8. Gedurende de gehele Hannover Messe vinden hier tal van interessante presentaties en workshops plaats en is er volop gelegenheid om te netwerken.

Registreer nu een toegangskaart

Overtuigd geraakt van het belang van de Hannover Messe? Op www.hannovermesse.de staat alle inhoudelijke en praktische informatie voor een succesvol bezoek aan de grootste industriebeurs ter wereld. Download een gratis toegangskaart via Global Fairs.


Dit is een commerciële bijdrage van Hannover Messe. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.