zwerfvuil
(Beeld: Pedrojperez)

Mooimakers biedt financiële steun en begeleiding aan nette bedrijven

Wil je sluikstorten aanpakken op of rond je bedrijventerrein? Wil je samen met collega’s de handen uit de mouwen steken tegen zwerfvuil. Wil je specifieke problemen aanpakken om de openbare netheid te verbeteren? Dan is Mooimakers misschien wel naar jou op zoek. Het initiatief biedt immers financiële steun en begeleiding aan bedrijven die de openbare ruimte in Vlaanderen netter willen maken.   

Projectoproep

Mooimakers pakt zwerfvuil en sluikstort aan door onderzoek te voeren, kennis uit te wisselen en acties op te zetten. Daarnaast ondersteunt dit gezamenlijke initiatief van OVAM, Fost Plus en VVSG alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil.

In dat kader lanceerde Mooimakers zopas een projectoproep. Die staat open voor elk bedrijf gevestigd in het Vlaamse Gewest dat verpakkingen op de markt brengt en zich wil inzetten voor meer openbare netheid.

Via de projectoproep kan je een financiering van maximaal € 15.000 ontvangen voor acties rond zwerfvuil en sluikstort (bv. personeel sensibiliseren, een expert inschakelen, nieuwe infrastructuur testen, opruimacties organiseren,…). Bovendien staat Mooimakers ook klaar om persoonlijke begeleiding te bieden.

Hoe werkt het?

Een aanvraag indienen kan nog tot 15 mei 2018. Hiertoe vul je een aantal documenten in en beschrijf je welke acties je juist wil opzetten. Ten laatste een maand na het indien van de aanvraag weet je of je project werd weerhouden.  

Vanaf het moment van goedkeuring van de aanvraag door Mooimakers, begint de het project (maximum 1 jaar lang) te lopen. Na die periode dien je een uitgebreide rapportage te bezorgen om de fondsen te verkrijgen.

Op de website van Mooimakers vind je alle informatie. Ben je gevestigd in het Waalse Gewest? Neem dan zeker een kijkje op walloniepluspropre.be.

Bron: Mooimakers.be

Foto: © pedrojperez

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.