Aldi publiceert eerste duurzaamheidsverslag

Aldi publiceert eerste duurzaamheidsverslag

Supermarktketen Aldi Nord, dat in Nederland en België actief is, publiceert zijn eerste duurzaamheidsverslag. Met het verslag geeft Aldi Nord inzicht in thema’s als sociale en ecologische aspecten in de productieketen, dierenwelzijn, transparantie, traceerbaarheid en maatregelen ter bescherming van klimaat en milieu. Het bevat ambities op het gebied van voedselverspilling, LED-verlichting en duurzame energie.

In 2015 heeft Aldi zijn biologische assortiment verder uitgebreid en een assortiment Fairtrade-producten onder zijn eigen internationale merk Fair geïntroduceerd. Daarnaast ontwikkelde de retailer voor diverse grondstoffen, zoals vis, cacao en palmolie, een duurzamer inkoopbeleid.

 

LED-verlichting

Aldi streeft naar energie-efficiëntie. Zo stelt de retailer zichzelf als doel om in alle nieuwe filialen, zowel binnen als buiten, LED-verlichting aan te brengen. Het bedrijf beoordeelt verder of bestaande filialen en distributiecentra naar LED-verlichting kunnen worden omgezet.

Ook het distributiecentrum in België is al volledig van LED-verlichting voorzien.

 

Duurzame energie

De retailer zet ook in op duurzame energie. Zo hadden de zonnepanelen van de ondernemingsgroep in 2015 in totaal een nominaal vermogen van circa 14.000 wattpiek. Daarmee zegt Aldi ongeveer 7.800 megawattuur elektriciteit te hebben opgewekt, vergelijkbaar met het verbruik van 1.950 Europese huishoudens. Zo voorkwam de discounter naar eigen zeggen 4.680 ton CO2.

Sinds 2015 passen de filialen in België koude- en warmte-opslagsystemen toe. Daarbij gebruiken ze de restwarmte van koelaggregaten. Het systeem geeft tevens inzicht in het dagelijkse energieverbruik van alle apparaten.

 

Voedselverspilling

Met nauwkeurig voorraadbeheer wil het bedrijf overschotten aan levensmiddelen vermijden en verspilling tegen gaan. Wanneer er toch consumeerbare, maar onverkoopbare producten overblijven, doneert Aldi die aan charitatieve instellingen.

 

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Datum: 15-07-2016

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.