aldi digitale folder

Aldi pusht digitale folder via QR op melk

Supermarkt Aldi maakt als eerst Belgische retailer haar digitale folder toegankelijk via een QR-code op de melkverpakkingen van huismerk Milsa. De papieren folder blijft, al is het de bedoeling om ze op termijn af te bouwen.

Wie de digitale folder wil lezen, hoeft maar de QR-code te scannen op de melk van huismerk Milsa. Waarom de keuze voor melk? Melk leent zich voor allerhande bereidingen op verschillende momenten van de dag. Bovendien komt een kwart van de verkochte melk in ons land van Aldi.

Nog te beperkt bereik

QR-codes zijn intussen meer ingeburgerd dan enkele jaren geleden. Ze kunnen helpen de online folder vlotter toegankelijk te maken. Die is nu te vinden op de website, in de app of als nieuwsbrief. Toch heeft hij momenteel maar een beperkt bereik dat bovendien veel lager ligt dan dat van de papieren folder, namelijk op 10 procent.

Met het project combineert de supermarkt kostenbesparing met duurzaamheid. Het is afwachten of klanten de overstap zullen maken naar de digitale folder. De papieren evenknie wordt niet afgeschaft, al is het wel de bedoeling om ze op termijn af te bouwen.

Toegankelijker maken

Elke week worden er 4,4 miljoen Aldi-folders verspreid, via de winkels en huis-aan-huisbedeling. Negen op de tien Belgen nemen de reclamefolders door die bij hen in de bus vallen. Een niet te onderschatten informatiekanaal voor Aldi en een handig koopkrachtinstrument voor de klant.

Stijgende energie- en papierprijzen noopten de supermarkt echter tot het QR-initiatief. Bovendien bleek uit een enquête van iVox dat mensen vaker de digitale folder zouden consulteren als die toegankelijker was. Genoeg reden voor Aldi om dat uit te proberen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.