Antwerpse expediteurs Lean & Green

Antwerpse expediteurs gaan Lean & Green uitdaging aan

Acht expeditiebedrijven startten deze maand met Lean & Green. Onder begeleiding van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) werken ze een plan van aanpak uit om twintig procent CO2-uitstoot te besparen van de goederenstromen die onder hun regie vallen. 

 

20 procent minder op 5 jaar

Het VIL heeft jaren ervaring in het begeleiden van bedrijven bij de opmaak van een CO2-reductieplan, 74 bedrijven werden reeds Lean & Green. Deze keer ligt de focus op een groep tussenpersonen in het vervoer. Als verzender van goederen, zonder eigen transportmiddelen, is het voor een expediteur niet evident om aan te tonen dat hij op een periode van vijf jaar twintig procent van de CO2-emissies kan verminderen. Acht expeditiebedrijven gaan alvast de uitdaging aan.

Vanuit hun specifieke rol als expediteur bekijken de bedrijven op welke manier ze kunnen bijdragen aan duurzame transportoplossingen, en zo aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Ze zoeken naar CO2-gunstige alternatieven, om deze ingang te doen vinden bij hun klanten.

Zoals steeds gebeurt de neutrale evaluatie van dossiers door de VUB-dienst MOBI. Bij een positieve evaluatie ontvangen de deelnemers in de lente van 2017 de Lean & Green award. 

 

Vlaanderen steeds meer Lean & Green 

In juni ontvingen bij Gyproc (Kallo) opnieuw vijf nieuwe bedrijven de Lean & Green award uit handen van Wouter Van Besien (Groen). Het is al de zevende groep bedrijven die via het Vlaams Instituut voor de Logistiek Lean & Green wordt dankzij hun plan van aanpak om minstens twintig procent CO2-uitstoot in hun transport- en logistieke activiteiten te verminderen. Zes bedrijven kregen de ‘Lean & Green Star’ voor het behalen of zelfs overtreffen van hun twintig procent reductiedoelstelling.

 

Meer informatie over Lean & Green voor transport- en logistieke activiteiten.

 

datum: 06-10-2016
bron: VIL

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.