Behind the B
Beeld: Bcorporation.net

B Corp Month is aangebroken!

Maart is aangebroken en daarmee gaat B Corp Month van start. Gedurende de hele maand vieren B Corps over de hele wereld wat het betekent om deel uit te maken van de internationale B Corp Movement. 

B Corps onderscheiden zichzelf door hun sterke prestaties op het gebied van milieu en maatschappij. Om het label ‘B Corp’ te mogen dragen, moet een bedrijf een B Impact Assessment score halen van 80 of hoger. Ook moet het bedrijf zijn bestuursstructuur veranderen om verantwoording af te dragen aan alle belanghebbenden, niet enkel de aandeelhouders. Ten slotte moet een bedrijf transparant zijn en informatie over de prestaties rondom de standaarden van B Lab publiekelijk beschikbaar maken op het B Corp profiel op de B Lab website

Het idee om B Corps een maand lang in het zonnetje te zetten werd in 2016 bedacht door een groep enthousiaste B Corps. Op basis van dit idee werd in 2017 de eerste B Corp Month gehouden. 

Behind the B

Het thema van de B Corp Month van dit jaar is ‘Behind the B’. Met dit thema willen B Corps laten zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat en op welke manieren ze bijdragen aan een betere wereld. Dit thema is belangrijk, aangezien mensen steeds meer wantrouwen krijgen in bedrijven. Door letterlijk te laten zien wat er achter de schermen gebeurt, wil B Lab daar gedurende B Corp Month verandering in brengen. 

Deze hele maand zijn er diverse activiteiten georganiseerd rondom B Corps, zoals: 

  • Masterclasses over onderwerpen als klimaat en sociale gerechtigheid
  • In-store B Corp commercials in meer dan 220 winkels en supermarkten in Frankrijk
  • Stadskaarten van Europese steden waarop B Corps duidelijk zijn aangeduid. 

Het volledige programma van B Corp Month is hier te bekijken. 

B Corps in cijfers

Op dit moment mogen meer dan 4600 bedrijven verspreid over meer dan 78 landen en 153 sectoren het B Corp label dragen. Binnen Europa zijn er 800 B Corps verspreid over 23 landen. Deze Europese B Corps bieden werkgelegenheid voor meer dan 80.000 mensen. 

Bedrijven die het B Corp label dragen, houden zich constant bezig met verbeteringen. Zo verbeterden B Corps hun score met 5,2% gedurende hun meest recente herbeoordeling. 

Nu er een steeds grotere focus op duurzaamheid komt te liggen, is de B Corp certificering erg populair. Sinds januari 2020 heeft B Lab meer dan 6000 aanmeldingen gekregen van bedrijven. Dit is een stijging van 38% ten opzichte van de periode daarvoor (van 2018 tot 2019).

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.