Beaulieu schrijft eerste duurzaamheidsverslag

Beaulieu International Group schrijft eerste duurzaamheidsverslag

Met haar eerste duurzaamheidsverslag gaat Beaulieu International Group voluit voor een duurzame toekomst. Duurzame vloer- en materiaaloplossingen bieden wordt dan ook de nummer één prioriteit voor de komende jaren.

“We beseffen ten volle dat de weg die voor ons ligt nog lang en hobbelig is, maar als er één ding is dat we de afgelopen jaren hebben geleerd, dan is het dit: de grootste bedreiging voor onze planeet is denken dat iemand anders haar wel zal redden. Vandaag voelen we ons klaar en uitgerust om onze verantwoordelijkheid op te nemen”, zegt CEO Pol Deturck.

Vijf routes

Het eerste duurzaamheidsverslag van de groep – met als titel Shaping sustainable living, together – is opgebouwd rond een zelfontworpen duurzaamheidsmodel – Route 2030 met vijf routes die leiden naar een zero footprint future. Het is gebaseerd op haalbare verbintenissen, covert de belangrijkste prioriteiten en weerspiegelt de visie van de groep.

Op milieuvlak wil de groep haar impact beperken met slim water- en energiebeheer en initiatieven om afval te verminderen. Een andere ambitie is de circulaire focus. Die manifesteert zich in inspanningen om gerecycleerde en recycleerbare grondstoffen te gebruiken in de producten – zoals het 100% recycleerbare Rewind-naaldvilttapijt en de introductie van een nieuw productassortiment met minstens 30% gerecycleerd polypropyleen bij Distriplast. Verder is er de aandacht voor het klimaat. Zonnepanelen moeten zorgen voor hernieuwbare energie, apparatuur die gebruikmaakt van fossiele brandstoffen moet zo veel mogelijk plaatsmaken voor elektrische apparatuur en de CO2-uitstoot wordt in alle productievestigingen tot een minimum beperkt. De andere twee routes: zorg dragen voor de medewerkers en de mensen rondom, en zaken doen op een transparante, integere manier.

Deel van de oplossing

Pol Deturck: “Noem me gerust een naïeve bio-ingenieur maar ik geloof er sterk in dat onze generatie actief aan een betere wereld moet bouwen. De manier waarop we vandaag leven, plundert en verstikt de planeet. Ik ben er ook van overtuigd dat pionierbedrijven de sleutels in handen hebben voor een duurzamere toekomst. Daarom zal Beaulieu International Group alles doen wat ze kan om deel te zijn van de oplossing.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.