Gewijzigde steunmaatregelen Subsidiedatabank VLAIO

Van 1 tot en met 15 oktober werden er een aantal steunmaatregelen in de Subsidiedatabank van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) gewijzigd. Daarnaast werden er ook enkele nieuwe toegevoegd. Hierbij publiceren we de meest relevante wijzigingen voor onze lezers. Wie meer info wil over elke maatregel, kan op de titel ervan klikken.

Investeringssteun groene warmte, restwarmte en biomethaan

Ondernemingen en entiteiten die in het Vlaams Gewest investeren in nieuwe nuttige groene warmte-installaties uit biomassa, zonneboilers, diepe geothermie, de benutting van restwarmte, warmtenetten of de productie en injectie van biomethaan, kunnen via een oproep subsidies ontvangen.

Wijziging

Momenteel staat de oproep open van 12 oktober tot en met 10 november 2020. Er wordt in die oproep enkel budget voorzien voor de investeringen binnen het thema groene warmte en benutting van restwarmte. Voor investeringen in de productie en injectie van biomethaan wordt binnen die oproep geen budget voorzien.

Ontwikkelingsproject

Kmo’s en grote ondernemingen met rechtspersoonlijkheid kunnen een subsidie bekomen van 25% tot 50% (op de aanvaarde kosten met een minimale steun van 25.000 euro) voor de uitvoering van bepaalde innovatieve ontwikkelingsprojecten.

Wijziging

Vanaf 12 oktober wordt er gewerkt met een nieuw kostenmodel. Let dus op dat je met de juiste bedragen/templates aan de slag gaat bij de aanvraag van deze subsidie. Meer uitleg daarover vind je in dit nieuwsbericht. Dit kostenmodel is van toepassing op ontwikkelingsprojecten, onderzoeksprojecten, ICON, Baekeland-mandaten en innovatiemandaten.

Provinciale steun voor innovatieve projecten

Ook op provinciaal niveau zijn er specifieke maatregelen om innovatie te stimuleren en innoverende projecten te ondersteunen. Zowel de provincie Limburg als de provincie Vlaams-Brabant voorzien daarvoor specifieke subsidies.

Wijziging

Om Limburgse kmo’s aan te moedigen samen met andere ondernemingen een innovatieproject te realiseren, verleent de provincie Limburg een subsidie van maximaal 50.000 euro aan samenwerkende bedrijven (minstens 2) om innovatieve technieken, materialen, concept,, processen en diensten te onderzoeken, ontwikkelen of testen. Nog tot 30 oktober kan je een project indienen via deze link.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.