OLFASCAN en eco-scan fuseren tot MILVUS consulting

OLFASCAN en eco-scan gingen deze maand over tot een fusie. MILVUS consulting wordt de nieuwe vennootschap waaronder beide bedrijven actief worden. OLFASCAN en eco-scan blijven wel behouden als merknamen.

De fusie komt niet helemaal als een verrassing. Eind 2015 werd eco-scan al 100% dochter van OLFASCAN. Sindsdien werd de interactie tussen de teams van beide bedrijven steeds intenser. Hun complementaire kennis en vaardigheden vormen dan ook een sterke troef bij het uitwerken van projecten. Bovendien zijn beide teams op dezelfde locatie gehuisvest én kennen ze een gemeenschappelijk en gelijklopend management. Een fusie leek voor beide bedrijven dan ook niet meer dan een logische volgende stap.

Vernoemd naar vogel

MILVUS consulting wordt de nieuwe vernnootschap waaronder OLFASCAN en eco-scan actief worden. De naam MILVUS is niet zomaar gekozen. Milvus milvus is de wetenschappelijke naam van de rode wouw. Aan die sierlijke roofvogel worden onder meer volgende eigenschappen toegekend: gezellig, inventief, rustig, sociaal, trouw, uithoudend en verstandig. De rode wouw beschikt over een paar felgele ogen waarmee hij efficiënt alle kansen en risico’s kan scannen. Zijn diepgevorkte staart maakt hem bijzonder wendbaar zodat hij snelle beslissingen kan nemen wanneer nodig. Eigenschappen die ook opgaan voor MILVUS consulting.

Beide merknamen blijven wel gewoon behouden. Operationeel verandert er voor de klanten van beide bedrijven dus niets. OLFASCAN staat hen nog altijd bij in alle vraagstukken rond geurhinder, luchtverontreiniging en ventilatie, eco-scan bij het opmaken van milieu-impactstudies, milieu-effectrapporten, biodiversiteitsstudies, passende beoordelingen en BREEAM-aftoetsingen rond ecologie.

Op administratief vlak gaan alle bedrijfsgerelateerde gegevens van de vroegere OLFASCAN nv over naar MILVUS consulting nv. Het ondernemingsnummer van eco-scan bv vervalt dus, net als de bankrekeningnummers van eco-scan. Alle overige contactgegevens blijven gelijk en ook de vertrouwde contactpersonen blijven beschikbaar op dezelfde nummers en e-mailadressen.

Nieuw kantoorgebouw

En MILVUS consulting kan al meteen uitpakken met een nieuwtje. Binnen enkele maanden zal het immers verhuizen naar een groter kantoorgebouw. Het contactadres zal in de nabije toekomst dus wijzigen van Industrieweg 114H, 9032 Gent naar Wondelgemkaai 159, 9000 Gent. De klanten zullen ervan verwittigd worden wanneer de verhuis achter de rug is.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.