auto laden laadpaal

Belfius wordt hoofdaandeelhouder in laadpaalspecialist CenEnergy

Belfius en CenEnergy slaan de handen in elkaar om Belgische ondernemingen, publieke instellingen en in de toekomst ook particulieren een duurzame en complete oplaadinfrastructuur voor voertuigen aan te bieden.

Na enkele jaren van commerciële samenwerking neemt Belfius een meerderheids-participatie in CenEnergy. Met dit strategisch partnership wil Belfius resoluut verder inzetten op een duurzame mobiliteit. En gedreven vanuit haar ESG-ambities om in het bijzonder de CO2-uitstoot in ons land drastisch te verminderen en haar klanten uit te rusten met een duurzame en complete oplaadinfrastructuur.

Het afgelopen jaar is de vraag vanuit bedrijven naar laadoplossingen en daarmee gepaard gaand advies exponentieel gestegen. Aangezien vanaf 2026 enkel zero-emissie bedrijfswagens nog fiscaal aftrekbaar zullen zijn, zetten bedrijven massaal in op een transitie naar groenere wagenparken.  Ook particulieren zullen in de toekomst nood hebben aan performante laadoplossingen aangezien de autoconstructeurs massaal zullen overschakelen naar de productie van elektrische voertuigen. Dit alles kadert in de bindende EU-emissiedoelstelling die bepaalt dat in 2030 de uitstoot van broeikasgassen minstens 55% lager moet zijn.

In deze context van zero-emissie transitie, hebben werkgevers en werknemers nood aan complete en slimme laadoplossingen met bijzondere aandacht voor veiligheid, ontzorging en optimaal energiebeheer. Op dat gebied vullen CenEnergy en Belfius elkaar perfect aan.

Dit strategisch partnership werd bekrachtigd door een meerderheidsparticipatie van Belfius in het kapitaal van CenEnergy, waarbij de oprichter Alex Geurts (via Cenim), Ginion Group en Jan Verbruggen, Managing Partner van CenEnergy, aanwezig blijven als minderheidsaandeelhouders.

Gumption nam de beslissing om uit CenEnergy te vertrekken vanuit haar incubator strategie om jonge bedrijven te helpen ontwikkelen, ook op digitaal vlak, en deze bedrijven klaar te maken om nieuwe strategische stappen te zetten.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.