Belg wordt expert voor Verenigde Naties

Secretaris-Generaal Ban Ki-moon duidt 15 wetenschappers en experten aan om het ‘Global Sustainable Development Report’ 2019 op te stellen.

Dit rapport is belangrijk voor de opvolging van Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs, Sustainable Development Goals). Het moet beleidsmakers een wetenschappelijk onderbouwd instrument bieden voor armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Een leidraad om economische, ecologische en sociale dimensies te integreren bij de implementatie van de SDGs.

Het eerste ‘Global Sustainable Development Report’ wordt verwacht in 2019 en zal daarna vierjaarlijks verschijnen. Na een verzoek van de lidstaten werd een onafhankelijke groep van 15 personen benoemd om het rapport op te stellen. De groep is zeer divers, met experten uit diverse wetenschappelijke disciplines en expertises.

Ook landgenoot Jean-Pascal van Ypersele kreeg een uitnodiging. Professor Van Ypersele doceert onder andere aan het Onderzoekscentrum over de Aarde en het Klimaat Georges Lemaître aan de UCL (Earth and life Institute).

datum: 5 januari 2017
bron: sdgs.be

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.