chocolade cacao

Ben & Jerry’s sluit zich aan bij Open Chain van Tony Chocolonely

Chocoladefabrikant Tony’s Chocolonely en ijsmerk Ben & Jerry’s gaan met elkaar in zee voor meer duurzaamheid. Ben & Jerry’s sluit zich aan bij Tony’s Open Chain en steunt zo het streven naar slaafvrije cacao.

Beide bedrijven scharen zich al langer achter de strijd voor meer duurzaamheid. Ze hebben daarbij oog voor mensenrechten, sociale en economische gelijkheid, en milieu. Ben & Jerry’s sluit zich nu aan bij Tony’s Open Chain – een door de industrie geleid initiatief dat chocolademerken helpt om hun toeleveringsketens voor cacao duurzamer te maken.

Eerlijke prijzen

Bedrijven die zich aansluiten bij de Open Chain, engageren zich voor een open en transparante waardeketen van hun cacaobonen en voor directe en gelijkwaardige zakelijke relaties doorheen hun keten. Door eerlijke, hogere prijzen te betalen, geven ze plaatselijke boeren ook een leefwaardig inkomen waardoor ze armoede tegengaan. Op termijn moet de aanpak komaf maken met moderne slavernij en illegale kinderarbeid op de cacaoplantages in West-Afrika.

Slaafvrije cacao

Ben & Jerry’s is het eerste ijsmerk dat meedoet met de missie van Tony’s Chocolonely. Het schaart zich daarmee achter Tony’s vijf samenwerkingsprincipes voor 100 procent slaafvrije cacao: traceerbare cacaobonen, een hogere prijs, sterke boeren, langetermijnsamenwerking en verbeterde productiviteit en betere cacaokwaliteit.

Ben & Jerry’s is niet aan zijn proefstuk toe qua duurzaamheid, zo ging het bedrijf in het verleden een partnership aan met Fairtrade en verder maakt het al jaren mensen bewust van sociale en ecologische items zoals klimaatverandering, stemrecht of racisme.

Love A-fair

Ter gelegenheid van de samenwerking lanceren de merken in januari volgend jaar vier limited edition Love A-fair-producten. Tony’s Chocolonely lanceert twee nieuwe chocoladerepen (‘donkere melk brownie’ en ‘wit aardbei cheesecake’) gebaseerd op de smaken van Ben & Jerry’s. Ben & Jerry’s lanceert op zijn beurt een ijssmaak in twee varianten – zuivel en vegan – gebaseerd op de smaak ‘karamel zeezout’ van Tony’s Chocolonely.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.