Flood Expo keynote speakers gekend

In Birmingham is er op 11 en 12 september tijdens Flood Expo heel wat interessants te beleven. Kijk maar even naar de keynote speakers die aangekondigd zijn.

De Flood Expo is ‘s werelds grootste tentoonstelling en conferentie die is ontworpen om vooruitstrevende overstromingsprofessionals en land- en onroerendgoedeigenaren te helpen de nieuwste producten, diensten en strategieën te ontdekken in verband met de manier waarop overstromingen worden voorspeld, voorkomen en beheerd. Dit event zal plaatsvinden op 11 en 12 september in het NEC, Birmingham (UK).

Naast terugkerende topsprekers uit de keynote-line-up van 2018, Mary Dhonau, van Know Your Flood Risk en Daniel Rosenberg van Gravitas, zijn er nog meer geweldige sprekers uit de hele Flood-industrie. Van casestudy’s tot het aanpakken van duurzame uitdagingen in de overstromingsindustrie, dit is ongetwijfeld de sterkste keynote sprekersreeks die de Flood Expo ooit heeft gezien. 

Neem zelf een kijkje:

David Nash van de Z Zurich Foundation bespreekt het werk van de Flood Resilience Alliance in Zürich bij het bouwen van een systeemgebaseerde methodologie die verder gaat dan grijze infrastructuuroplossingen. Hij zal laten zien hoe hun aanpak lokaal relevante acties creëert, gemeenschappen wereldwijd helpt zich op een klimaatslimme en risico-geïnformeerde manier te ontwikkelen, en laat zien hoe we veerkracht als resultaat kunnen meten.

Fai Fung van The Met Office spreekt over de toekomstige klimaatprojecties voor het VK. UKCP18 is ontworpen om het management te informeren over toekomstige risico’s van klimaatvariabiliteit en -verandering, en biedt bijgewerkte probabilistische schattingen van reeksen van toekomstige klimaatverandering en resultaten van een nieuwe reeks wereldwijde, Europese en Britse schaalmodellen.

Neil Parker van BAM Nuttall zal spreken over de duurzame uitdagingen voor de samenwerkingspartners van het raamwerk voor samenwerking. Terwijl het Milieuagentschap (EA) naar zijn nieuwe Collaborative Delivery-regelingen overgaat, zal de presentatie zich richten op hoe de leveranciers zullen samenwerken in samenwerking met de EA en de toeleveringsketen om duurzame oplossingen te implementeren en de toenemende efficiëntie- en koolstofuitdagingen aan te gaan.

Judith Kaspersma van Deltares zal spreken over innovatie in overstromingsrisicobeheer in Nederland. Ze zal een overzicht geven van de huidige innovaties in overstromingsrisicobeheer in Nederland, tools, benaderingen en methoden.

Sun Yan Evans van Mott MacDonald zal het hebben over het spannende project ‘Enabling Resilient UK Energy Infrastructure: Natural Hazard Characterisation’, gefinancierd door het Energy Technologies Institute (ETI).

Tim Beech zal spreken over de innovatieve aanpak van Thames Water voor het beheer van oppervlaktewater in samenwerking. Ze werken in een van de dichtstbevolkte en verstedelijkte regio’s in het Verenigd Koninkrijk. Hij zal hun verschuivende nadruk op het verminderen van het volume oppervlaktewater dat hun riool binnendringt, schetsen.

Piet Dircke van Arcadis geeft een overzicht van wereldwijde best practices in kustweerbaarheid. Hij bespreekt de meest recente en innovatieve wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van overstromingsweerstand aan de kust en aanpassing van het stedelijke klimaat.

Alastair Moseley van de Chartered Institution of Water and Environmental Management (CIWEM) zal de belangrijkste elementen van de nieuwe gedragscode voor de bescherming tegen overstromingen van onroerend goed uitleggen, hoe toegang te krijgen en de enorme voordelen die het biedt voor installateurs, verzekeringsmaatschappijen en miljoenen eigenaren van onroerend goed in heel het VK.

Russell Turner van het Flood Forecasting Centre zal de 10-jarige samenwerking tussen Met Office en Environment Agency toelichten en toont belangrijke overstromingsgebeurtenissen, leerpunten en verbeteringen geïntroduceerd om overstromingen beter te voorspellen en biedt de beste informatie om levens en bestaansmiddelen te blijven beschermen tegen de gevolgen van overstromingen.

Geordie Palmer van what3words zal spreken over de uitdagingen van locatie in noodgevallen. Voor degenen die noodhulp verlenen, is het van cruciaal belang om precies te weten waar ze naartoe gaan en dit kan een uitdaging zijn als adresinformatie niet beschikbaar is. What3words geeft een adres van 3 eenvoudige woorden elke 3x3m ter wereld. waardoor precieze locaties heel gemakkelijk kunnen worden beschreven.

Prof. Dapeng Yu van de Universiteit van Loughborough zal zich richten op het voorspellen van overstromingen van oppervlaktewater in een veranderend klimaat waar het weer steeds atypischer en onzekerder wordt.

Ook Livia Hollins van United Nations Climate Change zal tijdens het evenement spreken in het Keynote Theatre.

Tickets voor het evenement zijn nog steeds volledig gratis en direct verkrijgbaar bij thefloodexpo.co.uk! Dus bekijk de keynote-speakers en hun onderwerpen nog eens in detail en verzeker je van tickets voor 11 en 12 september!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.