Bezoek aan Blue Gate uitgesteld naar latere datum

Op 23 maart zou ecoTips Bizzclub normaal het ‘eco-effectief’ bedrijventerrein Blue Gate in Antwerpen bezoeken, maar door de coronacrisis wordt die uitstap uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum.

Blue Gate Antwerp is het eerste ‘eco-effectieve’, watergebonden bedrijventerrein in België dat verrijst op de gesaneerde terreinen van Petroleum Zuid, ooit het hart van de Antwerpse petroleumindustrie. Blue Gate is een toonaangevend publiek-privaat project dat de toekomst zelf in handen neemt. Het klimaatneutrale bedrijventerrein is voorbehouden voor innovatieve ondernemingen met een heldere ambitie: lineair groeien dankzij circulair werken.

Het is voor ecoTips door de onzekere tijden momenteel moeilijk al een nieuwe datum voor het bezoek te prikken. Zodra dat het geval is, wordt die nieuwe datum uiteraard onmiddellijk gecommuniceerd via de website.

Belangrijk: erkende milieucoördinatoren kunnen een attest van permanente vorming krijgen voor deze ‘opleiding’ en moeten dit vermelden bij de inschrijving (de link om in te schrijven komt online zodra er een nieuwe datum bepaald is, red.).

EcoTips hoopt dat alle lezers gezond en wel aan het werk zijn. 

Enkele beelden van de sanseringswerken (bron: DEME):

En enkele simulatiebeelden van het toekomstig bedrijventerrein (bron: Bopro):

       

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.