bmw elektrische batterijen leipzig

BMW breidt batterijproductie in Leipzig uit

BMW lanceert in zijn fabriek in Leipzig een tweede productielijn voor batterijmodules. De batterijcomponenten zijn nodig om meer geëlektrificeerde voertuigen te maken.

Het nieuwe systeem maakt modules voor de volledig elektrische BMW i4, die in München wordt geproduceerd. In mei vorig jaar begon de BMW-fabriek in Leipzig al met een eerste productielijn. Die levert batterijmodules voor de BMW iX-modellen.

De nieuwe productielijn is goed voor een oppervlakte van 4.250 vierkante meter. Ze maakt gebruik van voormalige BMW i-productieruimten die waren vrijgekomen sinds de uitfasering van datzelfde model eind juni dit jaar.

De batterijen komen tot stand in twee stappen. Eerst worden de modules geproduceerd in een sterk geautomatiseerd proces. Daarna worden ze geassembleerd in een aluminium behuizing , samen met de aansluitingen en technische units.

Tegen 2030 moet de helft van de verkoop van BMW bestaan uit volledig elektrische voertuigen. Door meer e-componenten te produceren speelt het merk daarop in.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.