Borealis versnelt circulaire ambities via meerderheidsbelang in Renasci

Borealis verwerft een meerderheidsbelang in Renasci, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in innovatieve recyclage-oplossingen. Zo kan Borealis zijn productgamma Borcycle C verder versterken en op polyolefinen gebaseerd afval een tweede leven geven.

Borealis is een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefinen-oplossingen en Europese marktleider op het vlak van basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recyclage van plastics.

Het bedrijf verwerft nu een meerderheidsbelang in Renasci N.V., een Belgische onderneming met innovatieve recyclage-oplossingen en bedenker van het Smart Chain Processing (SCP) concept.

SCP is uniek omdat het de verwerking van meerdere afvalstromen met verschillende recyclingtechnologieën onder één dak mogelijk maakt. Dat resulteert in een uitzonderlijk hoge valorisatie van afval.

Circulaire doelstellingen

Borealis maakte in juli 2021 al de overname van een belang van 10 procent in Renasci bekend. Nu heeft het een meerderheidsbelang van 50,1 procent verworven.

De investering maakt deel uit van de circulaire doelstellingen van het bedrijf. Volgens die doelstellingen moet het volume van circulaire producten en oplossingen tegen 2025 verzesvoudigen tot 600 kiloton, verder oplopend tot 1,8 miljoen ton tegen 2030.

De overname geeft Borealis behalve toegang tot chemisch gerecycleerde grondstoffen uit de Oostendse vestiging van Renasci (foto bovenaan) ook toegang tot circulaire technologieën

Productgamma versterken

Het meerderheidsbelang in Renasci zal Borealis helpen om zijn productgamma Borcycle C verder te versterken. Borcycle C is een portefeuille van transformationele oplossingen voor chemische recyclage. Hiermee kan op polyolefinen gebaseerd afval na consumptie een tweede leven krijgen.

Borcycle C-oplossingen zijn chemisch identiek aan producten afgeleid van fossiele grondstoffen. Ze zijn geschikt voor alle toepassingen, ook die waarvoor strenge kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften gelden, zoals gezondheidszorg en voedselverpakkingen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.