Brambles
(Beeld: Brambles)

Brambles gaat voor beter bedrijf en betere planeet

Brambles, het logistieke bedrijf dat zich richt op de supply chain en in meer dan 60 landen actief is, heeft zijn duurzaamheidsrapport voor 2016 gepubliceerd.

Brambles (met CHEP en IFCO als voornaamste merken) helpt klanten hun prestaties te verbeteren door het goederenvervoer binnen hun supply chain efficiënter, duurzamer en veiliger te laten verlopen. De primaire activiteit is het leveren van herbruikbaar materieel voor eenheidsladingen.

Het duurzaamheidsrapport bevat nieuws over de duurzaamheidsdoelen voor 2020. Die zijn gebaseerd op het duurzaamheidsraamwerk van het bedrijf ‘Better Business, Better Communities, Better Planet’ en zijn afgestemd op de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Beter bedrijf

Brambles hanteert een kringloopbedrijfsmodel en specialiseert zich in het delen en hergebruiken van materieel voor eenheidsladingen, waaronder meer dan 550 miljoen pallets, kratten en containers. In 2016 heeft de toepassing van dit bedrijfsmodel volgens het rapport 1,4 miljoen bomen gespaard en geleid tot 2,3 miljoen ton minder CO2-uitstoot en 1,3 miljoen ton minder afval. Ook heeft Brambles met 177 klanten samengewerkt om 35 miljoen ‘lege’ kilometers uit zijn gecombineerde transportafstanden te schrappen.

Juan José Freijo, Global Head of Sustainability: “Ons bedrijfsmodel is inherent gebaseerd op de principes van de kringloopeconomie, die ernaar streeft om te allen tijde de hoogst mogelijke bruikbaarheid en waarde van producten, componenten en materialen te handhaven.”

Betere planeet

Op vlak van upcycling is Brambles een pionier. Zo produceerde het een herbruikbare plastic half-pallet uit 100 procent gemengd plastic consumptieafval. Plastic afval en de kosten van grondstoffen werden beperkt door 27.018 kilo aan beschadigde plastic producten te recyclen tot nieuwe plastic pallets en kratten. Het bedrijf verlaagde zijn CO2-uitstoot met 6,5 procent, haalde 15 procent van de elektriciteit uit hernieuwbare bronnen en 97,3 procent van zijn hout uit gecertificeerde bronnen.

Betere gemeenschappen

Alle permanente werknemers van Brambles, IFCO, CHEP Pallets en CHEP Containers hebben recht op drie dagen betaald verlof om vrijwilligerswerk te doen. In 2016 deden ze meer dan 17.200 uur vrijwilligerswerk, 37 procent meer dan in 2015. Het vrijwilligerswerk werd verspreid over meer dan 300 verschillende gemeenschapsorganisaties, waaronder de voedselbanken en Enactus, een gemeenschap van studenten, academici en bedrijfsleiders die de kracht van ondernemingszin gebruiken om een duurzamere wereld te creëren.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.