brugse zot halve maan crowdlending

Brouwerij van Brugse Zot en Straffe Hendrik haalt 2 miljoen euro op voor duurzame investeringen

Om extra te kunnen investeren in duurzaamheid deed Brouwerij De Halve Maan beroep op een crowdlending-campagne. Op 24 uur tijd haalden ze 2 miljoen euro op.

Op woensdag 1 juni kondigde Brouwerij De Halve Maan een crowdlending-campagne aan samen met het FSMA-erkend platform Winwinner. Zo hoopten ze 2 miljoen euro op te halen om extra te investeren in duurzaamheid.  Een dag later is het bedrag al binnen.

Managing Director van De Halve Maan, Xavier Vanneste: “In 2016  lanceerde we al een crowdfunding-campagne voor de aanleg van onze ondergrondse bierpijpleiding. Toen zagen we hoe belangrijk het is om onze community te betrekken in een innovatief en duurzaam verhaal. Ook nu, bij onze verdere verduurzaming, wilden we het publiek betrekken. En met succes.”  Na slechts één dag kon de brouwerij het volledige financieringsbedrag ophalen.

Ambassadeurs

Dat de crowdlending-campagne zo vlot liep, is te danken aan de biermerken Brugse Zot en Straffe Hendrik.  Mensen voelen zich verbonden met het authentieke verhaal en zijn echte ambassadeurs voor de brouwerij. 

Ook Sam Vincke, Investor Relation Manager van het crowdlending platform WinWinner, reageert:  “Voor de aftrap van de campagne legden we de lat voor De Halve Maan bewust heel hoog. Dat de crowdinvesteerders zó enthousiast gingen reageren? Neen, dat hadden we niet voorzien. We verbroken ons vorige dagrecord van 110.500 euro met glans.”

Het geld is bestemd voor zonnepanelen en een waterzuiveringsinstallatie.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.