Cebeo levert efficiënter in Brussel dankzij cargobike

Cebeo levert efficiënter in Brussel dankzij cargobike

Elektrodistributeur Cebeo gaat een deel van zijn bestellingen in de Brusselse binnenstad leveren per cargobike. Het ging daarvoor een partnerschap aan met Urbike.

“Vanuit de sector is er steeds meer vraag naar een ecologische vorm van leveren. Vandaar onze keuze voor fietskoeriers.”, stelt Wim Pyra, transport manager bij Cebeo. “Dit project past bovendien perfect in onze ecologische visie om de impact op het klimaat te beperken.”

“Klanten verwachten dat we met duurzame transportoplossingen komen. We zoeken ook al jaren naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo hebben we kleine elektrische bestelwagens getest maar in grootsteden als Brussel blijft het met de wagen moeilijk om op je bestemming te geraken.”

Geslaagd proefproject

Om hier toch iets op te vinden ging Cebeo in zee met Urbike, een coöperatieve vennootschap die leveringsdiensten voor bedrijven aanbiedt. Wim Pyra: “We hebben enkele maanden een pilootproject opgezet waarbij we de fietskoeriers op de voet konden volgen. Leveringen en materiaal retourneren gebeurden correct, tijdig en vlot. Daarnaast keken we of ons afzetvolume voldoende groot was. Met zo’n 35 leveringen per dag werd snel duidelijk dat hier toekomst in zit.”

Op naar andere steden?

Urbike heeft ook projecten lopen met Bpost, Delhaize en MultiPharma. Philippe Lovens, CEO van Urbike: “Onze missie is logistieke activiteiten verduurzamen en tegelijk kwaliteitsbanen creëren. De cargofiets is volgens ons essentieel om de mobiliteitsproblematiek in een grootstad aan te pakken. Uit de testperiode met Cebeo bleek dat de cargobike ook voor hen een ideale oplossing was. Bovendien garanderen ze voldoende leveringen om een fietskoerier continu op de baan te houden.”. 

Deze maand gaat de elektrodistributeur officieel van start met leveringen met de cargobike – die voor de gelegenheid een nieuw Cebeo-jasje kreeg aangemeten. Bovendien gaat het bedrijf na of het ook in andere steden fietskoeriers kan inzetten.  

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.