chargepoint bedrijfsvloot
(Beeld: ALD Automotive)

ChargePoint en ALD Automotive brengen laadoplossingen tot bij bedrijven

ALD Automotive schakelt ChargePoint in voor laadoplossingen op de bedrijfssite. De Europese marktleider in leasing helpt bedrijven zo om een volledig ecosysteem te creëren dat nodig is bij de electrificatie van een bedrijfsvloot.

Steeds meer bedrijven hebben nood aan laadoplossingen op kantoor zodat hun medewerkers op een groene en ecologische manier de baan op kunnen. ChargePoint staat volgens ALD bekend als een erg mature speler met professionele en praktische systemen, en omkadert haar laadoplossingen bovendien met een strakke rapportage, wat een optimaal gebruik ervan garandeert.

Wie is ChargePoint?

Met bijna 15 jaar ervaring, voorziet ChargePoint laadoplossingen voor personenwagens, maar ook zwaardere bedrijfsvoertuigen. Het assisteert bedrijven over de hele wereld met de overgang naar elektrisch rijden door hen laadstations aan te bieden. Het bedrijf ontwikkelde daar ook de software voor. ChargePoint beschikt over het grootste netwerk aan laadpunten ter wereld en met één account kan de gebruiker laden op honderdduizenden plekken in Noord-Amerika en Europa. Volgens het bedrijf zijn er al zoveel laadstations van ChargePoint in gebruik genomen, dat er elke twee seconden iemand een voertuig inplugt.

ChargePoint zet in op duurzamer elektriciteitsverbruik door een efficiënt laadbeheer. De software geeft aan wanneer een wagen voldoende opgeladen is. De bestuurder krijgt dan een bericht dat het voertuig verplaatst dient te worden, en een volgende werknemer krijgt een melding dat er een laadpaal vrijgekomen is.

Eerste voorstudies opgestart

“ALD Automotive is voor ons de ideale partner om Belgische bedrijven verder te helpen met onze praktische en zuinige laadstations”, zegt Christopher Burghardt, Managing Director bij ChargePoint Europa. “Wij kunnen al rekenen op het grootste netwerk wereldwijd en streven ernaar om dit verder uit te breiden. ALD en haar expertise vormen voor ons hierbij een meerwaarde.” De eerste aanvragen komen binnen en ChargePoint zette al voorstudies op. Daarin wordt onder meer bepaald welke laadcapaciteit de bedrijven in kwestie nodig hebben vooraleer kan worden overgegaan tot het implementeren van het systeem.

ALD en Eneco

ALD Automotive behoudt haar partnership met Eneco voor laadpalen bij klanten thuis. De samenwerking met ChargePoint is enkel op bedrijven gericht. “We willen ondernemingen stimuleren om hun wagenpark te elektrificeren”, zegt Benjamin Daels, Sales & Marketing Director bij ALD Automotive. “We willen alle bedrijven aanzetten om de switch te maken, en begeleiden hen ook in de transitie naar 100% elektrische wagens. Veel bedrijven hebben de eerste stappen ondertussen al gezet. Door samen met ChargePoint laadoplossingen op kantoor aan te bieden, verlagen we de drempel. Zo creëren we een optimale situatie met zowel ecologische als financiële voordelen. Zo wint uiteindelijk iedereen bij deze samenwerking.”

Meer ecoTips artikels over elektrisch laden

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.