Circulaire binnenwanden van JuuNoo veroveren de wereld

Op tien jaar tijd de wereld veranderen. Dat is de ambitie van Chris Van de Voorde, CEO van het West-Vlaamse circulaire wandenbedrijf JuuNoo. “De huidige businessmodellen helpen de wereld naar de knoppen. We hebben nog maar 32 kwartalen om ze te vervangen.” 

“JuuNoo staat voor the wall that pays off”, steekt Van de Voorde van wal, “Het is een interieurwand voor kantoren die op het einde van haar leven geld opbrengt in plaats van geld te kosten om ze weg te gooien.” Die benadering staat in schril contrast met de 300 miljard euro aan binnenwanden die jaarlijks wereldwijd in de vuilbak verdwijnen, wat overeenkomt met 1,05% van de globale CO2-uitstoot. “Als je die wanden zou hergebruiken, kun je niet alleen veel geld besparen maar ook veel grondstoffen en CO2”, stelt Van de Voorde.  

Niet normaal doen

Chris Van de Voorde - een ingenieur met een passie voor de binnenkant van wanden - startte in 2017 het bedrijf dat hij noemde naar zijn twee kinderen, Juul en Noor. De jaren voordien werkte hij bij BeMatrix, producent van wandsystemen voor standenbouw. “Ik zag daar dat circulaire economie en wanden waanzinnig goed samengaan. Ik was er ook al een tijd aan het pushen om op te schalen en er de globale norm van te maken”, vertelt hij. “Ik realiseerde me dat we door de opkomende klimaatverandering weinig tijd hadden en dat we snel moesten groeien. Ik kreeg echter te horen dat ik ‘normaal moest doen’. Typisch Vlaams. Alleen komen we er niet met ‘doe maar normaal’. De huidige businessmodellen helpen de wereld naar de knoppen. Elk businessmodel moet tegen 2030 duurzaam worden. Dat zijn nog maar 32 kwartalen om het gedaan te krijgen. We hebben ondernemerschap nodig. En snelheid.”

Dit is een +artikel voor onze abonnementhouders.

GENIET VAN MEER KENNIS

NEEM EEN JAARABONNEMENT ECOTIPS

30 DAGEN GRATIS LEZENABONNEER JE HIER

Heb je al een abonnement?
Log dan hier in!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.