CIRCULAIRE ECONOMIE – Bebat stort zich op inzameling en recyclage van e-mobility batterijen

Bebat zal zich voortaan nog sterker gaan focussen op afgedankte EV-batterijen. De organisatie sloot zopas een overeenkomst met de federaties TraxioFebiac en FEE voor de inzameling en de recyclage van afgedankte batterijen van onder andere hybride, plug-in en elektrische voertuigen. Ook milieuministers Joke Schauvliege en Céline Fremault ondertekenden het akkoord.

Batterijen voor de e-mobility markt

Hybride, plug-in en elektrische wagens (EV) worden steeds populairder. De markt van EV-batterijen groeit razendsnel en de vraag naar second-life toepassingen en recyclage-oplossingen wordt dus groter. Tegen 2020 zou 10% van alle nieuwe voertuigen elektrisch zijn.

Bebat specialiseert zich al enkele jaren in de ophaling, sortering en recyclage van batterijen voor elektrische voertuigen en wil die kennis nu delen met producenten en invoerders van wagens, bussen en trucks. Net zoals de kleine huishoudbatterij is een EV-batterij geen oneindig leven beschoren. Maar het stockeren, vervoeren en recycleren ervan vergt heel wat extra kennis op het vlak van veiligheid, milieu en techniek.

Bebat wordt dé after-care partner voor EV-batterijen van alle voertuigen

Door het afgesloten akkoord met milieuministers Joke Schauvliege voor Vlaanderen en Céline Fremault voor het Brussels Hoofdstedelijk gewest, zal Bebat verder invulling geven aan de aanvaardingsplicht die rust op producenten en invoerders van alle types van gebruikte batterijen waaronder ook EV-batterijen. “Bebat zal de rol van after-care partner voor de auto-industrie vervullen dankzij een jarenlange ervaring in het recycleren van zowel huishoudelijke, industriële als EV-batterijen. In het totaal heeft Bebat in de laatste vijf jaar al 10.000 EV-batterijen opgehaald en laten recycleren door de beste recyclage firma’s in België en Europa,”  zegt Peter Coonen, Gedelegeerd Bestuurder van Bebat.

Bron en foto: Bebat

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.