Bold Branders organiseert schrijfwedstrijd voor tieners rond circulaire economie

Bold Branders lanceert een fijne oproep die wij vanuit ecoTips graag mee ondersteunen: het zoekt tieners van 10 tot 18 jaar die in hun pen willen kruipen om een optimistisch kortverhaal over de circulaire economie te schrijven. Het verhaal van de winnaars wordt gepubliceerd in een boek, waarvan ze twee exemplaren ontvangen. Daarnaast krijgen ze nog een klein cadeau.

In 2017 is uit de bootcamp van Vlaanderen Circulair Bold Branders opgericht met het doel om burgers op een laagdrempelige manier met circulaire economie te laten kennismaken. Naast evenementen ondersteunen met storytelling heeft Bold Branders met ‘Als Meubels Konden Spreken’ ook een eerste circulaire roman uitgebracht, waarin het hoofdpersonage kennismaakt met de verschillende aspecten en dimensies van de circulaire economie.

Nu verlegt Bold Branders de focus naar tieners. Het wil hen al schrijvend over de circulaire economie laten leren en dromen en organiseert daarom een schrijfwedstrijd. Belangrijk: enkel positieve verhalen zullen worden aanvaard. Bedoeling is immers positief nadenken over een mogelijke duurzame, circulaire toekomst aan te moedigen.

De winnaars krijgen twee exemplaren van het boek waarin de kortverhalen gepubliceerd worden en ook nog een klein cadeau. Verhalen indienen kan tot en met 30 mei, via deze link.

Meer info over de wedstrijd vind je hier of via deze link.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.