Open Call Circulaire economieprojecten

Minister van Omgeving Joke Schauvliege maakt 1,7 miljoen euro vrij voor circulaire economieprojecten in Vlaanderen. Vlaanderen Circulair lanceert daarom twee projectoproepen: een call voor projecten in het kader van de Green Deal Circulair Aankopen en een call voor projecten in de Circulaire Stad of rond Circulair Ondernemen.

De circulaire economie is één van de zeven ‘transitieprioriteiten’ van de Vlaamse regering. Vanuit de OVAM zal Vlaanderen Circulair deze omslag aanwakkeren. Ministers Muyters en Schauvliege zijn samen de voogdijministers voor de circulaire economie. Deze projectoproep kadert in dat beleid.

2 calls circulaire economie 

  • Circulair aankopen: Deze subsidies zijn bestemd voor wie zich ingeschreven heeft als aankoper of ondersteunende partij in de Green Deal Circulair Aankopen. Meerdere partners van de Green Deal mogen uiteraard ook samenwerken. Vlaanderen Circulair (OVAM) subsidieert tot 50% van een project, met een maximum van 20.000 euro.

         Meer weten

  • Circulaire stad en ondernemen: Deze subsidies zijn bestemd voor (partnerschappen van) lokale overheden, ondernemingen, onderzoeksinstellingen, organisaties en burgers. We moedigen samenwerkingen met andere partijen in de keten aan (van producent naar consument en terug). Vlaanderen Circulair (OVAM) subsidieert tot 80% van een project, met een maximum van 100.000 euro.

    Meer weten

 

Neem zeker deel aan 1 van deze calls! De deadline voor indienen is 15 september.

(Bron: Vlaanderen Circulair)

 

 

 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.