Veelbelovende workshop door Valipac op World Resources Forum

Dit jaar strijkt het World Resources Forum van 24 tot 27 februari neer in Antwerpen. Tijdens deze editie staat het sluiten van de productieketen en het in de praktijk omzetten van het gedachtegoed van de circulaire economie, centraal. In het kader van deze conventie organiseert Valipac op 26 februari een workshop rond de circulariteit van plasticverpakkingshoezen voor de bouwsector

World Resources Forum 2019

Het World Resources Forum is een non-profit organisatie die zich inzet voor het verspreiden van kennis rond de politieke, sociale, economische en ecologische impact van globale productie. Één van de meest bekende activiteiten van het World Resources Forum, is de jaarlijkse WRF-conferentie. Daar komen wetenschappers, beleidsmakers en prominenten uit het bedrijfsleven samen om kennis te delen rond een centraal thema.

Dit jaar strijkt het World Resources Forum neer in Vlaanderen. Op 24 februari wordt de aftrap gegeven van een editie die volledig in het teken staat van het sluiten van productieketens en de circulaire economie.Vier dagen lang, worden verschillende workshops en lezingen georganiseerd om mogelijkheden te verkennen en ideeën uit te wisselen. 

Het eeuwige leven van pallethoezen

Valipac werd eind jaren ‘90 door het Belgische bedrijfsleven opgericht om een collectief antwoord te geven op de uitgebreide verantwoordelijkheden van producenten van bedrijfsmatige verpakkingen. Met de hulp van de organisatie steeg het recyclagepercentage van bedrijfsmatige verpakkingen het afgelopen jaar van 74% naar 88,8%.

Het organiseren van een workshop op het World Resources Forum 2019 was dan ook een logische beslissing voor Valipac. Dit jaar zal de organisatie dieper ingaan op het verlengen van de levensduur van pallethoezen. In dit kader zette Valipac een project op poten waarbij pallethoezen ingezameld worden op bouwwerven en vervolgens gerecycleerd worden tot nieuwe exemplaren die de bouwsector perfect opnieuw kan gebruiken. Het succes van dit project is weliswaar afhankelijk van de betrokkenheid van alle actoren in de keten: van de fabrikanten van bouwmaterialen tot de producenten van plastic hoezen. 

Wil je graag je bijdrage leveren aan dit project? Neem dan deel aan het debat over het ontwerp van de hoezen, de implementatie van nieuwe businessmodellen en de verbetering van de recyclaten.

  • Dinsdag 26 februari | 15:30 tot 17:00
  • Flanders Meeting and Convention Center | Room: Nightingale
  • Valipac: Mr. Herman Van Roost | Mr. Ramon Bongers | Mrs. Karine Van Doorsselaer

Inschrijven voor de workshop kan via deze link. Meer informatie vindt u op de website van WRF 2019


Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.