Vlaams Minister-President Jan Jambon en FIT-CEO Claire Tillekaerts op de virtuele persconferentie bij de Exportbeurs. (beeld: FIT)

Climate Tech focuspunt voor FIT in internationaal ondernemen

Flanders Investment & Trade of FIT, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, zal de komende jaren werken rond drie clusters: Digital Tech, Health Tech en Climate Tech. Dat kondigde het agentschap aan tijdens de tweejaarlijkse Vlaamse Exportbeurs, die van 9 tot 11 februari digitaal plaatshad.

Wat houdt Climate Tech voor FIT juist in?

Vlaams minister-president Jan Jambon en Claire Tillekaerts, CEO van FIT: “In de strijd tegen COVID-19 evolueren wetenschap en technologie met een ongeziene snelheid. Meer dan ooit investeert FIT nu in de internationale vermarkting van Vlaamse innovatie door techdiplomaten uit te sturen naar tien innovatieve hotspots wereldwijd.” Het agentschap heeft techhubs in New York, Palo Alto, Parijs, Londen, Kopenhagen, Mumbai, Singapore, Guangzhou. Voor de posities in München en Tokio loopt een aanwervingsprocedure. Daar versterken technologieattachés en techdeputy’s de economische diplomatie, die Vlaamse bedrijven in het betrokken landen helpen netwerken en zaken uitbouwen. Ze focussen op één of meer van de drie focusdomeinen: Digital Tech, Health Tech en Climate Tech. Op 1 februari haalde FIT vier nieuwe technologieattachés uit het bedrijfsleven aan boord.

Advertising
 

Exportcijfers

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis