Coca-Cola gaat lokaal leveren met 30 elektrische trucks

Coca‑Cola Europacific Partners zal zijn ‘laatste kilometer’-leveringen aan lokale klanten in België voortaan doen met 30 elektrische trucks. De eerste vier rijden al rond in de regio Antwerpen. Het gaat om een investering van zo’n 7 miljoen euro.

Met de elektrische trucks maakt de drankenproducent een vijfde van zijn vrachtwagenvloot elektrisch. Het bedrijf ging daarvoor een structureel partnership aan met Renault Trucks en spaart zo jaarlijks 75 procent CO2-uitstoot uit in vergelijking met dieseltrucks.  

De investering in elektrische vrachtwagens draagt bij aan de doelstelling van Coca‑Cola Europacific Partners om tegen 2030 over de hele waardeketen 30 procent minder CO2 uit te stoten. Tegen 2040 is het de ambitie om CO2-neutraal te zijn. De eerste vier Renault Trucks (E-tech D en D Wide) rijden al in de regio Antwerpen. De komende maanden komen er telkens vrachtwagens bij.

Stap voor stap opschalen

“De meeste van onze leveringen gebeuren heel lokaal aan supermarkten en bedrijven rondom onze sites, op routes van gemiddeld 150 km per dag”, legt An Vermeulen, VP & Country Director bij Coca‑Cola Europacific Partners in België en Luxemburg uit. “Hiervoor kunnen we perfect overschakelen op elektrische voertuigen, wat een totale investering betekent van zo’n 7 miljoen euro. Zo willen we onze Belgische business op lokaal niveau op de langere termijn verder organiseren op een duurzame manier.”

De 30 elektrische trucks dit jaar zijn slechts een eerste stap. De bedoeling is om stap voor stap te blijven opschalen naar een duurzamer vrachtwagenpark. Naast de omschakeling naar elektrisch transport neemt Coca‑Cola Europacific Partners nog andere initiatieven om de CO2-uitstoot te verkleinen: zo worden waar mogelijk verpakkingen verminderd, worden al plastic flessen in België – op de dop en het etiket na -volledig geproduceerd uit gerecycleerd materiaal en is de site van Chaudfontaine volledig CO2-neutraal gemaakt.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.