CTEK laadoplossingen
(Beeld: CTEK)

CTEK introduceert nieuwe EV-laadoplossing met vier laders

E-mobility specialist CTEK lanceert een nieuwe laadoplossing met vier laders voor het laden van elektrische voertuigen (EV’s). Volgens het bedrijf wordt hierdoor de snelle installatie van robuuste en betrouwbare laadnetwerken eenvoudiger dan ooit.

De nieuwe EV-laadoplossing bestaat uit twee CTEK Chargestorm® Connected 2 (CC2) AC-laders met twee laders die rug-aan-rug zijn gemonteerd op stalen beugels die aan een standaard 60mm paal zijn bevestigd. Hierdoor is het mogelijk om vier EV’s tegelijkertijd op te laden. Doordat het om één paal gaat voor vier oplaadpunten, is de installatie sneller, eenvoudiger en rendabeler, en wordt er bovendien bespaard op ruimte en bouwmateriaal.

De CC2-laders en montagepalen van CTEK kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Ze bestaan uit stevige componenten en materialen voor maximale betrouwbaarheid en minder onderhoud. De laders zelf hebben een duurzame metalen behuizing met beschermingsklasse IK10/IP54, die bestand is tegen (strenge) weersomstandigheden en bovendien vandalisme voorkomt. De beugels en palen zijn gemaakt van sterk roestvrij staal. Dit zorgt voor minder downtime, een van de grotere frustraties van EV- en laadpaaleigenaren. In het geval dat er toch problemen zijn met CTEK-laders, kan 95 procent van de problemen op afstand worden opgelost.

Deze ruimtebesparende laadoplossing is ideaal voor zowel grote als kleine parkeerterreinen, en uiteraard voor bedrijven die laadfaciliteiten willen bieden voor hun klanten en personeel. Voor grotere parkeerterreinen kunnen de sets van vier laders aan elkaar worden gekoppeld in netwerken van maximaal 500 individuele laders op 125 palen.

De dubbele beugel biedt voor installateurs tevens voldoende ruimte voor stroom- en datakabels die rechtstreeks tussen de aangesloten CC2-laders kunnen leiden via een schakelkit. Dit bespaart tijd en bekabelingskosten.

De laders van CTEK integreren soepel met laders en systemen van andere fabrikanten via het Open Charge Point Protocol (OCPP). Als de vraag naar laadpunten onvermijdelijk toeneemt, kan er eenvoudig worden opgeschaald en kunnen er laders worden toegevoegd zonder het systeem te moeten upgraden. De laders zijn standaard voorzien van smart charging, waarbij tot tachtig verschillende laadprofielen worden ondersteund. Hierdoor kunnen bestuurders zelf de tijd, het vermogen en de duur van het laden kiezen.

Rowald Oosterkamp, Sales Manager bij CTEK Nederland: “Uit een recente YouGov/CTEK-enquête blijkt een geleidelijke verschuiving van het thuis opladen, waarbij meer dan een kwart van de EV-bestuurders hun auto’s nu in het openbaar en op bestemmingen als supermarkten, hotels en winkelcentra opladen. Ook blijkt dat 22 procent van de EV-bestuurders hun auto’s op het werk oplaadt. Deze nieuwe ‘back-to-back’ oplossing is een eenvoudigere, kosteneffectieve manier om aan deze groeiende vraag naar opladen in het openbaar en op de bestemming van EV-rijders te voldoen. Het biedt tevens een compacte oplossing voor gemeenschappelijke parkeerterreinen in woonwijken.”

Meer ecoTips artikels over laadpunten voor elektrisch rijden

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.