Bolt elektrische steps
(Beeld: Bolt)

De grootste Europese speler in deelmobiliteit komt naar Brussel

In volle expansie lanceert het Europese mobiliteitsplatform Bolt zijn elektrische deelsteps in de 19 Brusselse gemeenten. Bolt stelt 1.100 steps ter beschikking van de Brusselaars

Brusselaars kunnen vanaf nu elektrische steps reserveren bij Bolt. Brussel is een eerste stap in de uitrol naar heel België.

Het bedrijf is een belangrijke leverancier van micromobiliteit in Europa, voortbouwend op zijn ervaring in meer dan 100 Europese steden en zijn intentie om tegen het einde van de zomer verder uit te breiden met 50 extra steden, waaronder drie tot vijf extra steden in België. Bolt biedt naar eigen zeggen ook de goedkoopste tarieven in Brussel en vindt zichzelf een voorbeeld van duurzame stedelijke mobiliteit. Als speciale lanceringsaanbieding kunnen e-steps worden gehuurd voor slechts € 0,01 per minuut, zonder ontgrendelkosten.

Welmoed Neijmeijer, Head of Policy Benelux, verheugt zich op de intrede van Bolt op de Belgische markt: “Brussel is de hoofdstad van Europa, voor ons is het een belangrijke stap die we nu zetten! We willen onze deelstepdiensten de komende maanden snel uitbouwen in andere Belgische steden, als deel van onze langetermijnvisie voor België. We zijn zeer blij dat we nu ook in België actief zijn.”

Kenmerken om zich te onderscheiden

Voor Bolt is de veiligheid van zijn gebruikers essentieel. Daarom ontwikkelde het bedrijf onder meer een functie voor beginnende gebruikers van deelsteps, door de beginner mode te integreren in de app in Brussel. Deze modus maakt het mogelijk om zowel de maximumsnelheid als de versnelling van de step te verminderen, waardoor het risico op ongevallen kleiner is. Het nieuwe model, dat in Brussel geïntroduceerd zal worden, is ook uitgerust met opblaasbare banden die een betere grip garanderen voor een vlottere en veiligere rit.

Naast veiligheid wil Bolt ook een partner zijn van het Brussels Gewest. Het bedrijf ziet steps dan ook als een middel voor een vlotter verkeer, niet als een ergernis voor de bewoners. Het bedrijf ontwierp een functie waarmee je kunt melden als een step verkeerd geparkeerd staat.

Milieu en mobiliteit: prioriteit voor Bolt

Brussel is een van de drukste steden in Europa. Bolt wil een partner zijn van de verschillende Brusselse gemeenten om het verkeer vlotter te laten verlopen.

Bolt maakt er ook een punt van om een ​​zo milieuvriendelijk mogelijke oplossing te ontwikkelen. Diverse factoren zorgden ervoor dat het bedrijf sinds eind 2020 een positieve klimaatbalans heeft. Dankzij de samenstelling van de step zelf is het een ecologisch vervoermiddel. Bovendien weegt het nieuwe model van Bolt slechts 19 kg, waarmee de step het lichtste voertuig op de markt is. Dit lagere gewicht is te danken aan het feit dat de step is gemaakt van 90% aluminium, wat als bijkomend voordeel heeft dat hij recycleerbaar is. Alle materialen zijn trouwens 100% recycleerbaar en hebben een levensduur van 5 jaar. Ook bij dit model zijn de onderdelen zeer eenvoudig te vervangen.

Welmoed Neijmeijer is trots op de ecologische visie van Bolt: “We gaan verder dan het ontwerp van de step. Om dit te doen, engageren we ons om het meest efficiënte verhuursysteem op de markt te ontwerpen en te onderhouden. Hiervoor gebruiken we enkel hernieuwbare energie in onze magazijnen in België, ook voor het opladen van de steps. We hebben ook state-of-the-art operationele software om de afstand te verminderen die onze voertuigen afleggen om de batterijen van de steps die op straat staan, te vervangen. Voor die verplaatsingen gebruiken we trouwens enkel elektrische voertuigen.”

Welmoed Neijmeijer besluit: “De Belgische markt heeft een groot potentieel en we zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de mobiliteit. We zijn ervan overtuigd dat we vandaag een eerste stap zetten in een avontuur op lange termijn. “

Meer ecoTips artikels over mobiliteit

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.