Deense rederij DFDS neemt in Gentse haven haar eerste elektrische truck in gebruik

In tonaal gaat DFDS 125 volledig elektrische vrachtwagens in gebruik nemen. De eerste van die Volvo-trucks reed vorige week in Gent van het schip. De groene corridor tussen Scandinavië en Europa komt zo een stap dichter. North Sea Port speelt daarbij een centrale rol.

Bijna dagelijks pendelen schepen van de Deense rederij tussen de havens van Gent en Göteborg. Ze vormen een varende brug tussen het continent en Scandinavië. Op die manier haalt de rederij elke week 30 kilometer aan voertuigen van de baan.

DFDS trekt de scheepvaartverbinding aan beide zijden door met transport naar het hinterland, met uitlopers naar Centraal- en Zuid-Europa en de Middellandse Zeeregio. Zo ontstond een corridor die Europa van noord tot zuid doorkruist.

Groener totaalplaatje

Als aansluiting op de zeeroute maakt de rederij waar mogelijk al intensief gebruik van binnenschepen en treinen. De terminal aan het Mercatordok in Gent in North Sea Port draait meer en meer op energie uit wind en zon.

Om ook het wegvervoer duurzamer te maken, plaatste DFDS plaatste bij Volvo Trucks een bestelling van 125 FH Electric Trucks. Tegen eind 2023 komen die allemaal in dienst. In Gent nam de rederij haar allereerste volledig elektrische vrachtwagen of e-truck in ontvangst. Tegen 2030 wil de rederij een kwart van haar truckvloot elektrisch zien rijden.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.