DHL Express bouwt duurzame Henegouwse hub die CO2-neutraal is tegen 2030

DHL Express is gestart met de bouw van een nieuw Service Center in Courcelles. Het nieuwe gebouw wordt de centrale hub van de provincie Henegouwen en is volledig voorzien op een CO2-neutrale toekomst.

Vanaf volgende zomer neemt het nieuwe centrum de activiteiten en medewerkers over van het huidige complex in Charleroi, op zo’n 13 kilometer van de nieuwe locatie. Dat centrum barstte uit zijn voegen en was niet meer aangepast aan een moderne en duurzame logistiek. Het nieuwe gebouw wordt 3.800 vierkante meter groot en ligt op een terrein van 15.000 vierkante meter. Het wordt de centrale hub van de provincie Henegouwen en gaat pakjes in de ruime omgeving verwerken.

Verwarmen zonder gas

Het gebouw wordt opgetrokken volgens de BREEAM-normen. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method, een methode om de duurzaamheid van gebouwen te meten en te certificeren. De bouw volgt ook de eigen DHL Go Green richtlijnen. Op het dak gaan zonnepanelen het gebouw voorzien van groene energie. De vestiging in Courcelles wordt ook het eerste DHL Express-gebouw in België dat volledig gasloos verwarmd wordt. Warmtepompen zullen de temperatuur in de kantoren en de warehouse op peil houden.

Futureproof

Het Service Center is volledig futureproof. Courcelles wordt tegen 2030 de thuisbasis van zestig volledig elektrische bestelwagens. Daar worden nu al elektrische laadinstallaties voor voorzien. Verder komen er de nodige laadpunten voor voertuigen van medewerkers én worden alle voorzieningen geïnstalleerd om op termijn batterijen te kunnen plaatsen. Zo kan de overcapaciteit aan zelfgeproduceerde groene stroom opgeslagen worden.

Technologisch is het gebouw is voorzien van alle hoogstandjes om de verwachte groei de komende 15 jaar te kunnen opvangen. De site is uitgerust met 350 meter transportband, 130 camera’s om de veiligheid van de zendingen te garanderen én een five-sided scanner, waardoor barcodes op pakjes snel en efficiënt gescand kunnen worden. Het volledig geautomatiseerde sorteerproces kan tot 3.000 pakjes per uur verwerken.

De vijfendertig medewerkers van de site in Charleroi verhuizen allemaal mee naar de nieuwe site, waar DHL Express op een termijn van drie tot vijf jaar een uitbreiding tot zeventig medewerkers voorziet.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.