Dille & Kamille is B Corp gecertificeerd

Dille & Kamille mag zich voortaan B Corp noemen. Het in 1974 opgerichte winkelbedrijf vervoegt daarmee een wereldwijd netwerk van 6.000 commerciële organisaties die een positieve impact realiseren op mens, milieu en maatschappij.

Voor een B Corp certificering wordt de impact van het hele bedrijf gemeten aan de hand van meer dan 300 vragen. Die zijn uitgesplitst in vijf pijlers: bestuur, milieu, werknemers, klanten en gemeenschap. 

Al bijna 50 jaar

Het familiebedrijf handelt zoveel mogelijk met respect en zorg voor het milieu en de medemens. Niet omdat dat tegenwoordig goed klinkt, maar omdat het daar al 48 jaar in gelooft. Zo heeft de winkelketen een absolute voorkeur voor natuurlijke materialen en ingrediënten en worden er zo min mogelijk plastics en andere kunststoffen gebruikt.

Het bedrijf volgt de internationaal bekende keurmerken voor duurzaamheid, streeft naar een eerlijke prijs voor iedereen in de keten en kiest voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de samenwerking met GoodShipping is het zeetransport bovendien 100 procent CO2-neutraal. 

Concrete doelen

“Dille & Kamille is in 1974 opgericht als reactie tegen de opkomende wegwerpmaatschappij”, aldus Algemeen Directeur Hans Geels. “Onze oprichter, Freek Kamerling, wilde mensen inspireren om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur. Dat gedachtengoed koesteren wij nu nog steeds. We handelen met respect en zorg voor het milieu en onze medemens.”  

Onlangs publiceerde Dille & Kamille haar eerste duurzaamheidsverslag. “We hebben onderzocht waar we de meeste impact maken op mens en milieu,” licht Geels toe. “De resultaten hebben we vertaald naar concrete doelen zodat we onze prestaties per categorie kunnen verbeteren.” 

Startpunt

Maar ook al is duurzaamheid vanaf het begin een kernwaarde van Dille & Kamille, toch wil het bedrijf kritisch blijven en niet alleen focussen op wat er goed gaat maar ook op wat er nog beter kan. B Corp is dan ook een startpunt, geen einddoel. 

Bovendien worden bedrijven die B Corp-gecertifieerd zijn elke drie jaar opnieuw beoordeeld en gecertificeerd. Geels: “Dit nodigt ons uit om het steeds beter te doen. Wij kijken voortdurend naar welke stappen we nog kunnen zetten.”   

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.