Dille & Kamille sluit winkels en webshop op Black Friday

Als tegenreactie op Black Friday sluit Dille & Kamille vandaag zijn winkels in België, Nederland en Duitsland. Ook de webwinkel gaat dicht. Medewerkers gaan helpen in de natuur – op zeven locaties van Natuurpunt – en klanten worden geïnspireerd om niet te gaan winkelen maar ook de natuur in te trekken. 

Op Black Friday, de dag dat consumenten wereldwijd worden aangespoord tot kopen door middel van kortingen en acties, wil Dille & Kamille juist extra aandacht vragen voor de natuur. Als tegenreactie op Black Friday startte het bedrijf in 2018 samen met Trees for All ‘Green Friday’. Dit jaar gaat het familiebedrijf een stap verder en sluit het zijn deuren volledig.

“Geluk zit voor ons niet in korting, maar in dingen die ertoe doen – zoals iets goeds doen voor de natuur”, zegt Hans Geels, algemeen directeur van Dille & Kamille. De medewerkers in België gaan daarom op Green Friday aan de slag voor Natuurpunt en dat op zeven verschillende locaties. “Vanuit het hele bedrijf is hier erg enthousiast op gereageerd.”  

Bewustwording creëren 

Klanten van Dille & Kamille worden op 25 november geïnspireerd om ook iets groens te doen. In plaats van te gaan winkelen kunnen ze bijvoorbeeld zelf de natuur in trekken voor een wandeling, de vogels in de tuin helpen of zich aanmelden om vrijwilligerswerk te doen bij verschillende landelijke en lokale organisaties.

Of het helpt? Geels: “Je kan altijd zeggen dat het niet helpt en dat het maar een druppel op een gloeiende plaat is. Wij geloven dat we op deze manier meer bewustwording creëren en zo met zijn allen een steentje kunnen bijdragen.” 

Dille & Kamille werd in 1974 opgericht als tegenreactie op de wegwerpmaatschappij. In dat jaar opende de allereerste winkel in Utrecht. Sindsdien wil de keten mensen inspireren om bewust, onthaast en duurzaam te leven.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.