Dips van geredde groenten

Wonky lanceert dips van geredde groenten

Op 8 december lanceert Wonky zijn allereerste dipsauzen, gemaakt van geredde groenten. Dat zijn verse groenten die anders weggegooid worden omwille van esthetische en praktische redenen. Zo wil Wonky voedselverspilling tegengaan in de voedingsindustrie. De eerste smaken zijn verkrijgbaar in dertien horeca- en delicatessenzaken in en rondom het Gentse.

Vers maar niet populair

Pittige paprikadip en frisse worteldip, de dipsauzen van het nieuwe merk Wonky zijn 100 procent plantaardig en gemaakt van verse groenten die anders weggegooid zouden worden omwille van een te grote voorraad, esthetische of praktische redenen. 

Om voedselverspilling tegen te gaan, werkt Wonky samen met Vlaamse bedrijven uit de voedingsindustrie. In totaal gaat daar meer dan 1 miljoen ton voedsel per jaar verloren.

“De groenten die we gebruiken voor de dips zijn perfect in orde én vers, maar worden niet verkocht omdat hun kleur niet populair is of hun formaat afwijkt. Denk maar aan gele wortelen, scheef gesneden stukjes paprika, broccolistronken, enzovoort”, verduidelijkt Helena Gheeraert, oprichtster van Wonky.“Dit is dus een echte win-winsituatie: voedselverwerkende bedrijven zijn tevreden omdat ze nog iets krijgen voor groenten die anders niets meer opbrengen. En de mensen kunnen genieten van een lekkere, gezonde dipsaus terwijl ze voedselverspilling tegengaan.”

Wonky maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Volg Wonky via Facebook.

datum: 5 december 2016
bron: Start it @kbc

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.