DKV Mobility introduceert brandstof- en servicekaart voor alternatieve brandstof

De nieuwe Future Fuel Card biedt kortingen op geselecteerde alternatieve brandstoffen en bevat een geïntegreerde CO2-compensatie voor gecertificeerde projecten van myclimate. De kaart is verkrijgbaar in de Benelux, Denemarken en Zweden. Andere landen volgen binnenkort.

DKV Mobility, Europees B2B-platform voor betaal- en andere oplossingen onderweg, introduceert de Future Fuel Card, een brandstof- en servicecard speciaal voor alternatieve brandstoffen. Met deze kaart is op geselecteerde alternatieve brandstoffen een landelijke korting mogelijk van 2 eurocent bruto per liter of kilogram (waterstof) om in de kosten voor CO2-compensatie te voorzien.

Transitie naar duurzame mobiliteit

“Met onze nieuwe Future Fuel Card verwachten we een veel grotere vraag naar alternatieve brandstof. De bedoeling van de kaart is wagenparkexploitanten te helpen bij hun transitie naar duurzame mobiliteit in de vorm van een speciale aanvoeroplossing met geïntegreerde CO2-compensatie”, zegt Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility.

De geselecteerde brandstoffen die met de Future Fuel Card kunnen worden afgerekend zijn CNG (vloeibaar aardgas), bio-ethanol, biodiesel, waterstof en HVO/R33 (vol- of semi-synthetische diesel).

Internationaal netwerk

De in de Future Fuel Card geïntegreerde CO2-compensatie is bestemd voor het bevorderen van gecertificeerde ‘gold standard’-projecten van DKV Mobility-partner myclimate. Klanten van DKV Mobility die gebruikmaken van de Future Fuel Card hebben toegang tot het hele internationale acceptatienetwerk van DKV Mobility, inclusief alle service die daarbij hoort. Bij aanvang is de kaart verkrijgbaar in Denemarken, Zweden en de Benelux. Uitbreiding van het aanbod naar andere landen is in voorbereiding.

DKV Mobility biedt toegang tot Europa’s grootste energie-onafhankelijke acceptatienetwerk van circa 67.000 conventionele tankstations, ongeveer 310.000 elektrische laadpunten en zo’n 20.000 stations voor alternatieve brandstof. DKV Mobility zelf richt zich op een klimaatpositieve status in 2023 en ondersteunt zijn klanten bij het bereiken van 30 procent reductie van de koolstofintensiteit van hun wagenparken in 2030, afgezet tegen het uitgangsjaar 2019.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.