ecovadis goud 2021
(Beeld: DKV Mobility)

DKV Mobility ontvangt gouden duurzaamheidsmedaille van EcoVadis

DKV Mobility, één van Europa’s meest vooraanstaande mobility service providers, krijgt de gouden medaille 2021 voor zijn duurzaamheidsprestaties uit handen van EcoVadis, wereldwijd behorend tot de meest gerenommeerde onafhankelijke rating agencies op gebied van duurzaamheid. Door deze klassering belandt DKV Mobility bij de beste 3% ondernemingen in de categorie “Geleverde prestaties op gebied van overige door een onderneming verrichte diensten” en bij de beste 5% van de meer dan 85.000 ondernemingen die door deze mondiale aanbieder van duurzaamheidsratings zijn beoordeeld. De nieuwe beoordeling ligt 22 punten hoger dan die van vorig jaar, wat neerkomt op een upgrade van brons naar goud.

“We zijn er trots op te mogen behoren tot de beste 5% van de door EcoVadis beoordeelde ondernemingen,” zegt Marc Erkens, hoofd Sustainability, New Mobility en Public Affairs bij DKV Mobility. “Ons doel is duurzaamheid te verankeren in alles wat we doen, dus bij onze oplossingen voor klanten, onze bedrijfsprocessen, de relaties met onze medewerkers en maatschappelijke betrokkenheid bij onze omgeving. Deze gold rating van EcoVadis toont aan dat we ons in het licht van onze bedrijfsdoelstelling ‘To drive the transition towards an efficient and sustainable future of mobility’ op de juiste weg bevinden.”

De beoordeling door EcoVadis was gericht op vier aspecten: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam verwerven. De onderzoeksmethodiek baseert zich op internationale duurzaamheidsnormen (Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact, ISO 26000) en wordt gemonitord door een wetenschappelijke commissie van duurzaamheids- en supply chain deskundigen om een betrouwbare duurzaamheidsbeoordeling te kunnen garanderen.

EcoVadis, grootste mondiale aanbieder van duurzaamheidsbeoordelingen van ondernemingen, is opgericht in 2007 en heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 85.000 beoordeelde ondernemingen uit circa 160 landen en ruim 200 sectoren.

Meer informatie op www.dkv-mobility.com

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.